Sign in / Join

Oficial: Rusia, fără atleți la Olimpiadă!

616
0
Share:

Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) a respins, duminică, cererile tuturor sportivilor ruşi în ceea ce priveşte participarea la toate competiţiile internaţionale, inclusiv Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, cu excepţia Daryei Klishina.

isinbayeva

„Toate cererile au fost respinse de către IAAF, cu excepţia celei a sportivei Darya Klishina, care poate concura ca atlet independent. Aceste refuzuri sunt motivele pentru care vom merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Toate cele 68 de cereri au fost respinse, inclusiv ce a Elenei Isinbaeva”, a spus Alexandra Brilliantova, şefa Comitetului Olimpic şi Sportiv din Rusia.

„În urma şedinţei desfăşurate la Viena pe 17 iunie, Federaţia Internaţională de Atletism a decis să menţină sancţiunile dictate împotriva Federaţiei Ruse de Atletism. Suspendarea presupune că sportivii ruşi nu sunt eligibili să participe la competiţiile internaţionale, inclusiv Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, cu excepţia celor care n-au fost depistaţi pozitiv”, se arată în decizia publicată de IAAF.

La sfârşitul lunii iunie, oficialii IAAF au modificat regulamentul organizaţiei pentru a permite atleţilor ruşi să participe la competiţiile internaţionale ca şi sportivi independenţi. 4 iulie a fost data limită până la care sportivii puteau depune cereri individuale de participare la Olimpiadă, fără, însă, a putea să-şi reprezinte ţara. Competiţia din Brazilia se va desfăşura în perioada 5-21 august.

  • Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Luasanne (TAS) a anunţat, luni, că a primit un dosar din partea Comitetului Olimipic din Rusia, iar audierile în procesul intentat împotriva IAAF vor începe pe 19 iulie, verdictul fiind anunţat pe 21 iulie.
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER