Sign in / Join

Noul șef al FIFA a decis ce se va întâmpla cu mondialul din Rusia!

385
0
Share:

În pofida presiunilor exercitate de o parte a Occidentului, presiuni venite inclusiv de peste Ocean, președintele FIFA nu cedează: Cupa Mondială din 2018 se va juca în Rusia și punct!

Russia_2018_World_Cup

Interese economice și mai ales politice au atras FIFA spre un joc extrem de periculos. Rusia nu trebuie, nu are capacitatea și mai ales nu merită să organizeze Cupa Mondială de fotbal ediția 2018! Acesta a fost mesajul livrat constant către forul de la Zurich în ultimul an.
Schimbarea președintelui (Sepp Blatter a fost înlocuit cu Gianni Infantino, un italo-elvețian) s-a vrut a da o nouă direcție în viziunea geo-strategică a FIFA. De unde, Infantino rămâne ferm pe aceleași poziții ca antecesorul său: „Rusia este o ţară cu deosebită pasiune pentru fotbal. Sunt convins că ediția din 2018, pe care o va găzdui Rusia, va fi cea mai bună din istorie”.

Laude pentru „Luzhniki Arena”

Cu ocazia primei sale vizite în Rusia în calitate de preşedinte al FIFA, Gianni Infantino a inspectat arena „Luzhniki”, din Moscova, unde a primit un raport privind progresul lucrărilor de renovare a arenei care va găzdui meciul de deschidere şi finala Campionatului Mondial de peste doi ani. Infantino s-a întâlnit cu primarul Moscovei, Serghey Sobyanin, şi cu reprezentanţii Comitetului Local de Organizare, Alexey Sorokin şi Zvonimir Boban. Principalele subiecte de discuţii au fost dezvoltarea fotbalului din Rusia şi oportunităţile oferite de îmbunătăţirea infrastructurii pentru C.M. „Sunt foarte impresionat cu progresele observate. C.M. din 2018 va fi o oportunitate pentru ca rușii să fie prezentaţi lumii. Totul merge conform planului, astfel că stadioanele ar trebui să fie finalizate până în decembrie 2017. Arena «Luzhniki» arată incredibil! În interiorul ei, fanii vor simţi atmosfera fotbalului adevărat. Este impresionant faptul că au fost păstrate părţile istorice ale arenei, în exterior, iar în interior tot designul va fi de ultimă generaţie”, a relatat Infantino primele sale impresii.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER