Niculescu – Kvitova, meciul zilei la Stuttgart

854
0
Share:

Jucătoarea de tenis Monica Niculescu a fost învinsă de cehoaica Petra Kvitova, numărul 7 WTA (scor 6-2, 6-7, 2-6), în optimile de finală ale turneului WTA de la Stuttgart, dotat cu premii totale de 693.900 dolari.

Monica_Niculescu

Niculescu a reușit un prim set aproape perfect, adjudecat cu 6-2, dar apoi Kvitova, a cincea favorită a turneului, a început să joace din ce în ce mai bine și a condus cu 5-2, ratând o minge de set. Monica a avut o revenire formidabilă și a întors scorul la 6-5, ratând pe serviciul său nu mai puțin de trei mingi de meci! Kvitova, care s-a salvat după câteva lovituri de senzație, a reușit să ducă apoi setul în tiebreak, unde s-a impus cu 7-5. În decisiv, Niculescu s-a arătat afectată din punct de vedere psihologic de șanse irosite și a cedat cu 2-6.

Niculescu (28 ani, 31 WTA), învinsă după două ore și 42 de minute de joc, va primi un cec de 8.590 euro și 55 de puncte WTA.

Niculescu și Kvitova (7 WTA) s-au mai întâlnit până acum de două ori, românca învingând în 2013 la Eastbourne, cu 6-4, 6-1 în primul tur, iar Kvitova anul acesta, în Fed Cup, cu 6-3, 6-4, la Cluj-Napoca. Tot joi are loc meciul dintre Simona Halep, a patra favorită, și germanca Laura Siegemund, în cadrul optimilor de finală.

Share:

Leave a reply