Nicolae Stanciu a scris istorie! Performanța căpitanului României la EURO 2024

Ajuns la 31 de ani, Nicolae Stanciu a reprezentat România din postura de căpitan la EURO 2024.

Nicolae Stanciu, al 5-lea căpitan din istoria României la EURO

Pe lângă golul superb marcat în poarta Ucrainei, Nicolae Stanciu a intrat direct în istoria naționalei României. Concret, mijlocașul a devenit al cincilea căpitan din istorie al primei reprezentative în cadrul unui Campionat European.

Costică Ștefănescu (EURO 1984), Gică Hagi (EURO 1996 și 2000), Cristi Chivu (EURO 2008) și Vlad Chiricheș (EURO 2016) sunt ceilalți jucători care au purtat banderola la EURO pentru naționala României.

Nicolae Stanciu și ceilalți căpitani ai României la EURO / Foto: frf.ro

Totodată, Nicușor Bancu este primul fotbalist de la Universitatea Craiova care a fost titularizat la un turneu final după o pauză de 40 de ani.

VIDEO cu golul lui Nicolae Stanciu din meciul cu Ucraina

Ce le-a promis Nicolae Stanciu suporterilor înainte de EURO

”(n.r. după 0-0 cu Liechtenstein) Cred că dezamăgește rezultatul, faptul că nu am marcat. Dar, per total, cât am fost pe bancă și după ce am intrat, nu am nimic de reproșat. Poate doar că nu am fost sută la sută concentrați în fața porții. Sunt mândru de colegii mei, de cum am jucat și de ocaziile pe care ni le-am creat.

Am discutat despre acest lucru, ține de noi, de jucători cum suntem acolo, în fața porții, să fim conștienți de șansele pe care le avem. La Euro nu vom avea atâtea șanse, trebuie să profităm la maximum.

Mai avem câteva zile până la acel meci, o să analizăm și mai bine. Cu siguranță vom fi pregătiți la ora jocului. Dar cred eu că trebuie să avem spiritul acela, unitatea aceasta, care nu vă dispărea de la echipă. Vom reuși să înscriem la ocaziile pe care le vom avea”, a declarat Nicoale Stanciu, înainte de EURO 2024.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare