Newport Dragons – Timişoara Saracens, scor 59-3, în Cupa Challenge la rugby

61
0
Share:

O nouă etapă în Cupa Challenge, o nouă înfrângere la scor pentru campioana României la rugby, Timişoara Saracens. Cu probleme financiare mari, formaţia bănăţeană a cedat cu scorul de 59-3 în meciul de pe terenul celor de la Newport Dragons, jucat vineri seara, în Ţara Galilor, scrie Mediafax.

Românii au încasat nu mai puţin de nouă eseuri, fără să marcheze vreunul, şi au în continuare 0 puncte în grupa A, înainte de ultima rundă. Timişorenii se pot ”consola” cu gândul că au condus în primele zece minute. Din minutul 2, campionii României au fost în avantaj, după o lovitură de pedeapsă transformată de Luke Samoa. Peste trei minute, bănăţenii au mai obţinut o penalitate, dar dintr-un unghi mai dificil, iar balonul nu a mai trecut printre ”beţe”. Din minutul 11, Dragons au preluat conducerea cu 5-1, după eseul lui Halam Amos, rămas netransformat. Acelaşi jucător a dat şi al doilea eseu, pentru 10-3, iar înainte de pauză, după ce Will Talbot Davies a culcat balonul în terenul de ţintă şi Jason Tovey a transformat. Practic, gazdele şi-au asigurat punctul bonus ofensiv imediat la revenirea de la vestiare. Au dat eseu rapid, prin Rhodri Davies, iar Tovey a transformat pentru 24-3. De aici, scorul a continuat să capete proporţii pe Rodney Parade. Au mai dat eseuri Matthew Screech, Will Talbot, Jordan Williams, Benjamin Fry şi iar Rhodri Davies. Toate încercările au fost transformate.

Citește și: Lorenzo Pellegrini poate ajunge în Premier League. Fotbalistul este dorit de Manchester United și Arsenal

A fost un nou meci care demonstrează că după un 2018 plin de probleme, rugby-ul românesc e la ani lumină distanţă de ce se joacă în vestul Europei.

Timişoara Saracens joacă ultimul meci din Challenge Cup vinerea viitoare, pe terenul englezilor de la Northampton Saints. În tur, în decembrie, britanicii au câştigat cu 28-0, după ce Stadionul ”Dan Păltinişanu” era plin de zăpadă.

Sursa: Stiripesurse.ro

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER