Negocierile dintre Washington și Londra sunt avansate: Când va intra în vigoare acordul comercial dintre Marea Britanie și SUA

32
0
Share:

Marea Britanie și Statele Unite discută despre implementarea unui acord comercial parțial care ar putea intra în vigoare în data de 1 noiembrie, la o zi după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a transmis marți un oficial american, citat de Reuters, potrivit Mediafax.

Consilierul prezidențial american pentru Siguranță Națională, John Bolton, a discutat marți cu Liz Truss, ministrul de Finanțe din Marea Britanie, despre posibilitatea ca cele două țări să semneze o declarație parțială, în vederea implementării ulterioare a unui acord comercial.

Citește și: Frații Dedeman dau o nouă lovitură! Suma uriașă încasată de cei doi

Semnarea documentului ar putea avea loc în cadrul summitului G7 de la finalul lunii august, care va avea loc în Franța, a transmis oficialul din Administrația de la Washington.

Citește și: Cercetările în casa groazei continuă! Anchetatorii vor scana solul cu aparatură specială

Bolton i-a transmis premierului britanic Boris Johnson că președintele american Donald Trump dorește ca Marea Britanie să părăsească cu succes Uniunea Europeană pe data de 31 octombrie, adăugând că Administrația de la Washington va fi pregătită să negocieze rapid un acord de liber schimb între SUA și Regatul Unit.

Vizita lui John Bolton în Marea Britanie a avut ca scop îmbunătățirea relațiilor dintre cele două țări, tensionate parțial în timpul mandatului prim-ministrului Theresa May.

Sursa: Stiripesurse.ro

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER