Sign in / Join

Ne salvează Simona: Halep face 1-1 în România-Germania!

499
0
Share:

După un start ratat, 0-1 Irina Begu cu Angelique Kerber, România a restabilit egalitatea in disputa cu Germania grație Simonei Halep, care a învins-o fără într-un meci foarte spectaculos pe Andrea Petkovici.

simona-1458982412

Simona a trecut de numărul 30 mondial în treu seturi, scor 6-4, 6-7, 6-4. .Susținută de un public frenetic, Simona Halep a început bine partida și a preluat conducerea rapid cu 2-1, pentru ca ulterior să își mărească diferența la două game-uri. La scorul de 3-1, Simona Halep a dat emoții spectatorilor prezenți în sală, împiedicându-se în momentul în care a încercat să ajungă o minge. Ea s-a accidentat la glezna stângă și a avut nevoie de intervenția medicului pentru a putea continua. Iar revenirea a fost dificilă, ea pierzându-și prima oară serviciul, chiar dacă a a avut o minge de game. Deși a egalat  la 3, jucătoarea germană nu a putut face față presiunii create de numărul 6 WTA și a pierdut următoarele două game-uri. Halep a condus cu 5-3 pentru ca în final să își adjudece primul set cu 6-4. Setul numărul 2 a început aproximativ la fel ca primul, cu 1-0 pentru Petkovic și 2-1 pentru Simona Halep după un break al acesteia în game-ul 3. Din păcate, la acel moment, Simona Halep a chemat din nou medicul din cauza aceleiași glezne. Dar intervenția medicului a fost de scurtă durată, iar jucătoarea română s-a întors rapid pe teren. La scorul de 3-1, Petkovic s-a văzut nevoită să forțeze și a reușit să câștige trei ghemuri la rând, preluând pentru prima oară conducerea cu 4-3. Halep a întors însă scorul din nou și la 5-4 a servit pentru meci. Dar Petkovic a demonstrat că poate să joace sub presiune și să gestioneze momentele dificile, reușind break-ul și ducând setul în tiebreak. Acolo unde s-a și impus cu 7-5, aducând egalitatea pe tabelă, 1-1. Setul decisiv a fost echilibrat până în ghemul al șaselea, când jucătoarea română a reușit break-ul și s-a desprins la 4-2. Cu mai multă încredere și beneficiind de greșelile neforțate din ce în ce mai dese ale adversarei, Halep a dus scorul la 5-3 și a servit pentru a doua oară pentru meci. Dar și de data aceasta numărul șase mondial a ratat șansa de a câștiga. În ghemul următor însă, pe serviciul adversarei, Halep și-a adjudecat prima dintre cele două mingi de meci și a adus primul punct României după 2 ore și 49 de minute de joc.

Halep a reușit în acest meci 3 ași (Petkovic doar unul), a comis 5 duble greșeli (Petkovic două) și a făcut 48 de erori neforțate, față de cele 54 ale adversarei.

Conform tragerii la sorți, duminică, în meciul de la ora 13,00 al confruntării România — Germania, care are loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în barajul pentru menținerea în Grupa Mondială a Fed Cup, se vor întâlni Simona Halep și Angelique Kerber (3 WTA). Al doilea meci de simplu al zilei de duminică le va opune pe Irina Begu (35 WTA) și Andrea Petkovic (30 WTA).

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER