Naționala de handbal feminin a României s-a reunit în vederea pregătirii turneului preolimpic, din luna martie

213
0
Share:

Naționala de handbal feminin a României s-a reunit luni în vederea pregătirii turneului preolimpic, din luna martie. Acțiunea este prima din acest an, dar și prima pentru noul selecționer, Bogdan Burcea, anunță MEDIAFAX.

Din lot lipsesc Cristina Neagu și Denisa Dedu, care sunt accidentate, dar revin totuși în ultimele două zile ale stagiului de pregătire.

Citește și: Ar fi mutarea anului 2020! Frații ‘Dedeman’ ar putea provoca un real cutremur

Declarațiile antrenorilor:

„Nimeni nu cred că ne invidiază că am preluat echipa națională acum, dar am știut la ce ne înhămăm, cunoaștem ce avem de făcut, știm obiectivele. Avem mult de muncă, dar nu mi-e frică! Ne bazăm pe jucătoarele care au evoluat constant bine în întrecerea internă, până acum. Ideea e că la turneul preolimpic vor fi trei meciuri în trei zile, iar aspectul fizic trebuie să fie foarte puternic. Selecția va fi făcută numai în acest sens. Poarta echipei naționale rămâne deschisă oricărei jucătoare care evoluează pe toate fazele jocului, aceasta nu e o selecție finală.” , a anunțat antrenorul Bogdan Burcea.

„Pentru noi, timpul e cel mai mare dușman. Avem atât de puțin timp la dispoziție pentru a pregăti cum trebuie un turneu de asemenea anvergură. Încercăm însă să aducem câteva chestiuni cu care să surprindem, dar mari minuni nu putem face. Va fi dur pentru toată lumea. ”, a declarat secundul Licu.

Citește și: Olguța Vasilescu a făcut anunțul! Planul pe care îl are PSD

Lotul României pentru prima acțiune:

Portari: Dumanska (SCM Rm. Vâlcea), Dedu (CSM București), Kelemen (HC Zalău)

Extreme stânga: Dincă (Gloria Bistrița), Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău)

Extreme dreapta: Seraficeanu (Minaur Baia Mare)

Interi stânga: Neagu (CSM București), Tiron (Dunărea Brăila), Severin (HC Zalău)

Interi dreapta: Alina Ilie (Gloria Buzău), Ana Maria Savu (SCM Craiova), Patricia Vizitiu (SCM Craiova)

Centri: Rotaru (Gloria Buzău), Dache (Dunărea Brăila), Țicu (SCM Craiova), Pristăvița (Gloria Bistrița)

Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Lorena Ostase (CSM Slatina), Abed-Kader (HC Zalău)

Citește și: Florin Cîțu vine cu explicații! Cum se găsesc fonduri pentru anticipate, dar pentru majorarea pensiilor și alocațiilor nu

Turneul preolimpic se desfășoară în perioada 20-22 martie, iar România face parte din aceeași grupă cu Norvegia, Coreea de Nord și Muntenegru.

Sursa: Stiripesurse.ro

Share:

Leave a reply