Mutu, prea mic pentru un Mourinho atât de mare

2148
0
Share:

mutu_mourinho_55938500Atacul lui Mutu la Mourinho mi se pare degradant şi josnic. În primul rând, nu există termen de comparaţie între cei doi. Mourinho s-a menţinut la un nivel extrem de înalt în cariera de antrenor, în timp ce Mutu a fost un trecător prin sferele poleite ale fotbalului, pentru că i-a plăcut mai mult să tragă pe nas sau să se îmbete până nu mai ştia ce face, decât să îşi construiască o carieră serioasă.

Mourinho nici nu trebuia să îi răspundă lui Mutu, nici măcar cu puţinele cuvinte pe care i le-a adresat: “Un om fals, s-a terminat cu el”. E prea mare ca să îi răspundă unui om mic. Portughezul luptă din nou pentru trofeul Ligii Campionilor, în timp ce Mutu joacă împotriva lui Raj Kapoor în campionatul indian.

Comparaţia dintre cei doi devine penibilă. Mourinho e unul dintre cei mai buni antrenori din toate timpurile, fapt recunoscut şi de marii lui rivali, ca Sir Alex Fergusson, în timp ce Mutu a ştiut doar să-şi irosească imensul talent.

Mutu a avut o mare şansă pe când era la Chelsea şi era antrenat de Mourinho. Dacă ar fi fost băiat deştept şi ;i-ar fi făcut treaba în mod corect, dacă nu-l înfrunta ca un idiot pe portughez, avea şanse mari să devină un fotbalist respectat. Aşa, a rămas doar cu regrete, dacă le-o avea şi pe-alea, şi cu senzaţia că s-a irosit a celor care au crezut la un moment dat în el.

Share:

Leave a reply