Sign in / Join

Mutu îi desființează pe „tricolori”

Share:

Recent retras din activitate, Adrian Mutu (37 de ani) tocmai ce și-a luat carnetul de antrenor. Din noua postură, „Briliantul” a ieșit la atac, ținta sa fiind echipa națională și modul în care s-a prezentat la turneul final din Franța.

adrian-mutu

Adus la începutul sezonului 2015/ 2016 de către ASA Târgu Mureş, golgheterul all-time al echipei naţionale era aşteptat să reprezinte o piesă importantă în angrenajul echipei. Din păcate, Mutu nu a reuşit să înscrie pentru mureşeni. În schimb, s-a făcut vizibil mai mult prin indicaţiile pe care le-a dat de pe banca de rezerve spre colegii săi din teren. Acum, poate antrena și în mod oficial, ca posesor al licenței B. „Mă bucur că am luat carnetul de antrenor, o să încep şi pentru licenţa B. Am prezentat filosofia antrenorului de fotbal, a mea de fapt, a fost totul ok”, a declarat Mutu.

Fostul decar al naţionalei a făcut o paralelă între ultimele două Campionate Europene la care a participat România (2008 și 2016). La turneul din urmă cu opt ani, Mutu a fost prezent şi a reuşit să marcheze un gol împotriva Italiei, la remiza 1-1, rămas şi singurul dat de România la turneul final din Elveția și Austria.

Adrian Mutu este de părere că actuala naţională a fost chiar mai slabă decât cea de la penultimul Euro la care a fost prezentă: „Am început bine cu Franţa şi, chiar dacă am pierdut, eram entuziasmaţi că o să vedem o echipă a României hotărâtă să câştige. Din păcate, nu a fost aşa, nu am avut nicio idee de joc şi am fost apatici pe alocuri. Ultimul meci a fost incredibil, se vede clar că nu a fost nicio idee de joc la ceea ce am arătat pe teren. Am făcut mai puţine puncte şi decât în 2008. Atunci am avut o grupă de foc, dar tot am scos două puncte, terminând pe locul 3. De la toţi jucătorii mă aşteptam să ofere mai mult”.

Franţa şi Elveţia s-au calificat în optimile de finală ale Euro 2016. Albania a terminat pe 3 (cu trei puncte), iar România a fost ultima în Grupa A.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER