Motivul pentru care Galatasaray renunță la Moruțan și Cicâldău! Cei doi români, lăsați în afara lotului

Olimpiu Moruțan (25 de ani) și Alexandru Cicâldău (27 de ani) urmează să plece de la Galatasaray.

Galatasaray a depășit numărul străinilor din lot, permis de regulament

Cei doi români au ajuns la finalul împrumuturilor de la Ankaragucu, respectiv Konyaspor. Cu toate acestea, Okan Buruk a decis să nu se bazeze pe serviciile lui Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău în noul sezon, astfel că aceștia vor fi nevoiți să-și găsească noi formații.

Pe lângă Moruțan și Cicâldău, Galatasaray nu va mai conta nici pe Ross, Oliviera, Tete și Demir. Principalul motiv al acestei decizii luate de Okan Buruk este reprezentat de faptul că deținătoarea titlului din Turcia a depășit numărul maxim permis de străini în lot, anunță publicația TRT Sport.

În acest moment, Galatasaray are 16 fotbaliști străini în lot, cu 4 mai mulți decât prevede regulamentul din campionatul Turciei. Astfel, Okan Buruk vrea să reducă acest număr sub 12, asta deoarece plănuiește să mai facă anumite transferuri în această vară.

Moruțan și Cicâldău n-au prins lotul pentru cantonamentul din Austria

Ajunși în anul 2021 la Galatasaray, Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău nu au reușit să confirme în primul lor sezon, iar în ultimele două stagiuni au fost împrumutați. Asta se va întâmpla și în ediția următoare, iar Okan Buruk a decis să nu se bazeze pe serviciile lor nici măcar în cantonamentul din Austria, potrivit turcilor.

Astfel, Moruțan și Cicâldău vor trebui să-și găsească noi echipe, însă în cazul primului menționat situația este una diferită. Fostul fotbalist de la FCSB s-a accidentat grav în luna aprilie și va fi indisponibil până la finalul verii, astfel că va fi destul de greu ca o echipă să-l transfere cu probleme medicale.

Giovanni Becali, cel care a intermediat transferul lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray, a oferit însă mai multe declarații încurajatoare pentru fotbalist.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare