Sign in / Join

MMA, recunoscute de MTS ca sport oficial

556
0
Share:

Reprezentanții artelor marțiale mixte (MMA) din țara noastră așteaptă în perioada următoare recunoașterea acestei ramuri sportive din partea Ministerului Tineretului și Sportului (MTS).

MMA

„Cu două luni înainte de Campionatul Mondial de MMA din Las Vegas, după aproape trei ani de la demararea procesului de recunoaștere oficiale a practicării ramurii de sport arte marțiale mixte – MMA, inițiatorii acestui proces așteaptă dintr-o clipă în alta primirea ordinului de recunoaștere din partea Ministerului Tineretului și Sportului”, se arată în comunicat. Din 2013, MMA au fost trecute prin filtrul comisiei de recunoaștere din cadrul MTS, respectând fiecare criteriu specificat în Legea Sportului și în regulamentele de aplicare ale acesteia. În toată această perioadă s-au depus în mod constant eforturi imense, din resurse proprii, pentru a se evidenția faptul că, în întreaga lume, și cu atât mai mult în România, acest sport este într-o continuă dezvoltare și, în consecință, pe fondul sporirii continue a numărului de practicanți, se impune reglementarea sa, mai arată documentul.
Comunitatea de MMA din România, grupată în jurul inițiatorului proiectului de recunoaștere, ASC Agon, nu a ratat niciun campionat internațional organizat sub egida Federației Internaționale de Arte Marțiale Mixte (IMMAF), respectiv participarea din resurse proprii la cele doua campionate mondiale (2014 și 2015) ce au avut loc peste Ocean și la Openul European din 2015. În România s-au organizat deja 9 competiții, seminarii de arbitraj și un curs internațional de arbitri MMA, toate acestea arătând activitatea intensă în scopul recunoașterii.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER