Sign in / Join

Mitu, din „sferturi” direct campioană la Istanbul

633
0
Share:

Perechea alcătuită din jucătoarea română Andreea Mitu și turcoaica Ipek Soylu a câștigat titlul în proba de dublu a turneului WTA de la Istanbul, dotat cu premii totale de 226.750 dolari.

Andreea mitu

Adversarele din finală ale lui Mitu și Șoylu, muntenegreanca Danka Kovinic și elvețianca Xenia Knoll, s-au retras înaintea meciului. Danka Kovinic a fost cea care a renunțat, după ce a a fost învinsă duminică în finala de simplu de Cagla Buyukakcay (Turcia), cu 6-3, 2-6, 3-6. Cagla Buyukakcay (26 ani, 118 WTA) a cucerit primul său titlu WTA din carieră, în timp ce Kovinic (21 ani, 60 WTA) va mai avea de așteptat pentru primul titlu.

La dublu, Andreea Mitu (24 ani, 136 WTA) și-a trecut ea în palmares primul ei titlu WTA, după ce anul trecut a pierdut o finală, la București, alături de Patricia Țig. Andreea Mitu, care la simplu s-a oprit în optimi la Istanbul, și Ipek Soylu au fost recompensate cu un cec de 12.300 dolari și 280 puncte WTA. E demn de remarcat că Mitu și Soylu nu au jucat nici în semifinale, din cauza retragerii perechii japoneze Nao Hibino/Kurumi Nara.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER