Minorul-cărăuș folosit de ultrașii Rapidului în scenariul prin care au introdus torțe în stadion. Detalii uluitoare despre planul giuleștenilor

S-au „scurs” către atenția opiniei publice detalii uluitoare din planul pus la cale de ultrașii Rapidului la derby-ul contra rivalilor de la FCSB, acela de a introduce materiale pirotehnice pe stadion. Ulterior partidei de pe Arena Națională, încheiată cu succesul categoric al giuleștenilor, scor 4-0, a izbucnit un scandal teribil în Giulești. Oamenii legii au efectuat percheziții și au reținut mai multe persoane din galeria Rapidului, fiind adus la audieri chiar și Daniel Niculae, președintele clubului.

În urma acestor întâmplări, Liviu „Bocciu” Ungurean, liderul de galerie de la Rapid, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Dosarul penal întocmit vizează grupul infracțional organizat constituit în rândurile ultrașilor din Giulești.

Ultrașii Rapidului s-au folosit de un copil pentru a introduce materiale pirotehnice la derby

Recent, au fost dezvăluite discuțiile dintre Liviu Ungurean și Daniel Niculae, cu privire la show-ul pirotehnic de pe Arena Națională și la organizarea lui.

A ieșit un scandal național de pe urma acestui eveniment, mai mulți oameni petrecându-și zilele în spatele gratiilor, chiar și suporteri ai altor echipe, precum Dinamo și CSA Steaua.

Conform informațiilor apărute în spațiul public, ultrașii giuleștenilor s-au folosit de „ajutorul” unui copil și al unui troller pentru introducerea materialelor pirotehnice pe stadion, pentru derby-ul cu FCSB. Puștiul ar fi „lăsat troller-ul în spatele porții”.

Ce este scris în dosar

„Potrivit procesului-verbal din data de 09.03.2024 întocmit de către lucrători din cadrul D.G.J.M.B., în timp ce se aflau în misiunea de asigurare a ordinii și liniștii publice pe Arena Natională, în zona Tribunei I, în jurul orelor 18:55, au observat două persoane de sex bărbătesc, una mai în vârstă și un copil, care s-au deplasat dinspre tunelul central către Peluza Nord, pe marginea suprafeței de joc. Persoana mai în vârstă avea asupra sa un sac cu mingi, iar copilul avea un troller. Au procedat (n.r. jandarmii) la supravegherea video a acestor două persoane și au observat că, în continuare, persoana mai în vârstă a scos din sac mai multe mingi pe care le-a împărțit altor copii, iar copilul a lăsat troller-ul în spatele porții.

La două minute distanță, copilul s-a uitat in jur, după care a luat troller-ul și l-a dus in spatele bannerelor publicitare, de unde a fost luat de un bărbat îmbrăcat într-o geacă vișinie (neidentificat până in prezent) și aruncat către membrii galeriei Peluza Nord Rapid București. Apoi au identificat cele două persoane, stabilind că persoana în vârstă se numește T. A., iar copilul S. M. (minor 13 ani). Cu ocazia întocmirii procesului-verbal, S. M. a declarat în prezența mamei sale (…), că o persoană de sex bărbătesc, îmbrăcată într-o vestă vișinie, pe care nu o cunoaște, i-a dat în zona tunelului un troller să-l ducă în zona galeriei echipei Rapid București, fără să-i spună ce conține. A dus troller-ul în spatele bannerelor publicitare, de unde a fost luat de persoana care i l-a dat și aruncat de aceasta către membrii galeriei Rapid București.

T. A. a declarat că, in jurul orelor 18:50, în timp ce se ducea cu un sac de mingi către Peluza Nord, s-a întalnit în zona tunelului cu S.M., care avea asupra lui un troller. S-au deplasat împreună către Peluza Nord, iar el a inceput să împartă mingiile din sac copiilor, fără a observa ce a făcut S. M. cu troller-ul. În urma vizionării înregistrărilor video, s-a constatat faptul că troller-ul care a fost aruncat suporterilor rapidiști aflați în peluza stadionului a fost preluat de aceștia din urmă și pasat între ei, ajungând câteva rânduri de scaune în susul peluzei, fiind amplasat sub un scaun și mascat de către alți suporteri care s-au poziționat în dreptul său.

Suporterul neidentificat care a preluat inițial troller-ul și care l-a predat celor din peluză a urcat și el ulterior în peluză, fiind ajutat și tras de către alți membri ai galeriei, după care s-a așezat în partea de sus a peluzei. Înainte de începerea partidei de fotbal, cât și pe timpul desfășurării meciului Rapid București – F.C.S.B. din data de 09.03.2024, suporterii rapidști au aprins și au aruncat către suprafața de joc mai multe articole pirotehnice”, se arată în dosar, potrivit digisport.ro.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare