Sign in / Join

Ministrul Lipă: „Cazul «Lavric», o pată pe obrazul României”

518
0
Share:

Ultima reacție pe seama cazului Mirelei Lavric, campioana de atletism depistată pozitiv la un control antidoping, a venit din partea Elisabetei Lipă, ministrul Tineretului și Sportului.

lipa

Fost președinte al CS Dinamo, Lipă se declară șocată de ce a făcut Lavric și a precizat că situația reprezintă„o pată pe obrazul României fix în anul Jocurilor Olimpice”: „Sunt de-a dreptul șocată, când am auzit, am rămas fără cuvinte. Sunt dezamăgită de comportamentul Mirelei, un sportiv nu face așa ceva. Ne bucurăm că am luat o medalie la atletism după atâția ani și apoi, după nici o lună, se dărâmă totul ca un castel de nisip. Mirela știa foarte bine repercusiunile gestului ei. O să i se ia medalia, apoi o să fie sancționată… toate vin în lanț acum. Iar ea este o sportivă care a participat la competiții internaționale. Știa dinainte că meldoniumul a intrat pe lista substanțelor interzise. ANAD a atenționat în luna decembrie toate federațiile de acest lucru. Nu este posibil așa ceva, e o pată pe obrazul României în anul Jocurilor Olimpice”.

„De ce a mai concurat la «mondialele» de la Portland?”

Ministrul Lipă nu înțelege de ce Mirela Lavric a acceptat să concureze la Campionatele Mondiale de indoor de la Portland dacă știa că a luat o substanță dopantă. „La ea este inconștiență. Când știi că ai luat ceva, când știi ce se poate întâmpla, de ce te mai duci la Campionatele Mondiale? De ce? Că, atunci când participi la o asemenea competiție, este imposibil să nu fi controlat, imposibil! Mai avem trei luni până la Jocurile Olimpice, asta ne trebuia nouă acum? Statul român cheltuie bani cu acești sportivi să îi califice, să le asigure condiții… sunt bani mulți, casă, masă, pregătire… Ei nu se gândesc la repercusiuni?”, a răbufnit ministrul.

Vină are și medicul Mirelei

O parte din vină aparține și medicului lotului de atletism, este de părere Elisabeta Lipă: „ANAD i-a informat pe toți medicii de la federații despre substanța asta. El ce a făcut? De ce nu a luat atitudine? El nu are cum să nu știe ce medicamente ia un sportiv. Asta e principala obligație a medicului unui lot, să controleze această situație. Doar nu i-a pus cineva medicamentul ăsta în pahar când Mirela dormea!?”.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER