Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, i-a cerut demisia preşedintelui Federaţiei Sporturilor pe Gheaţă

77
0
Share:

Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, s-a întâlnit, luni, cu Didier Gailhaguet, preşedintele Federaţiei Sporturilor pe Gheaţă (FFSG), şi i-a cerut să-şi dea demisia, în urma scandalului din patinaj artistic, potrivit news.ro.

“Numeroasele mărturii apărute în presă arată că s-au petrecut fapte de o gravitate foarte mare în mediul patinajului artistic. Acest lucru arată o disfuncţionalitate generală care există în cadrul FFSG. Preşedintele nu poate să nu-şi asume responsabilitatea morală şi personală. Aşa că i-am cerut să demisioneze”, a declarat Mărăcineanu.

Citește și: Daniel Funeriu, un nou derapaj grav la adresa lui Tudor Gheorghe: ‘Când l-am atacat pe mizerabilul rapsod’

Gailhaguet a declarat că se va gândi la cererea ministrului, dar a subliniat că în cadrul întâlnirii nu au fost “auzit şi ascultat”.

În cartea “Un si long silence”, Sarah Abitbol, de zece ori campioană a Franţei la patinaj artistic în proba de perechi, a susţinut că a fost violată de antrenorul său, Gilles Beyer, în perioada 1990-1992. Fosta sportivă, acum în vârstă de 44 de ani, a spus că a fost violată de Beyer de mai multe ori în adolescenţă, când avea 15 ani.

L’Equipe a prezentat, miercuri, într-un material anchetă despre abuzurile sexuale din patinajul artistic, cazul unei alte foste patinatoare, Helene Godard, care spune că a fost violată de Gilles Beyer când era minoră şi se antrena la Insep, în anii ’70.

Sursa: Stiripesurse.ro

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER