Mihai Covaliu, primul candidat la funcția de președinte al COSR

1250
0
Share:

Mihai Covaliu,  președintele Federației Române de Scrimă, şi-a depus astăzi candidatura la alegerile pentru funcția de președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, care vor avea loc pe data de 15 noiembrie, el devenind primul care optează pentru această funcție.

”Este un pas foarte important la care m-am gândit foarte mult, dar așa cum am acționat în ultima perioadă în cariera mea, cred că pot ajuta și pot face bine și celor din jurul meu, celor din lumea sportului, pentru că după aceste JO de la Rio am văzut exact care sunt și unde sunt problemele. Știu ce este de făcut pentru ca sportul românesc să reintre pe drumul cu care eram obișnuiți. Au fost mai multe persoane care m-au determinat să fac acest pas. Am reflectat o perioadă lungă de timp până să iau această decizie. M-am sfătuit cu foarte mulți oameni din lumea sportului și datorită încrederii pe care acești oameni au avut-o în mine, am decis să fac acest lucru. Sportului îi lipsesc coeziunea, unitatea și dialogul”, a declarat președintele FR Scrimă.

Covaliu crede că antrenorii și sportivii au nevoie de o mai mare atenșie din partea viitorului conducător al COSR: ”Sportivii au nevoie de puțin mai multă atenție și puțin mai multă afecțiune din partea celor care ar trebui să-i conducă și să le dirijeze pașii în marea performanță. Cu antrenorii, la fel, o colaborarea mult mai bună cu cei care pot să ajute în momentul de față sportul românesc. Dar principala problemă este aceea a dialogului, a compatibilității în tot ceea ce se întâmplă. Avem nevoie de logistică, de sprijin din partea autorităților și avem nevoie ca oamenii să înțeleagă că sportul în România este un ambasador, un vector care de multe ori ajunge acolo unde nu pot ajunge alte doleanțe”.

Tot astăzi, la sediul COSR au mai venit și Alexandru Dedu, președinte al FR de Handbal, care s-a înscris pentru funcția de vicepreședinte, și Răzvan Pîrcălabu, președinte al FR de Lupte, candidat pentru un post de membru al Comitetului Executiv COSR.

Pentru  Comitetul Executiv s-au mai înscris până acum George Cosac, președintele FR de Tenis, George Boroi, comandantul CSA Steaua, Cristinel Romanescu, președinte al FR de Tenis de Masă, și Sorin Avram Iacoban, președintele FR de Șah. La cele două posturi de vicepreședinte, până acum s-au înscris Alexandru Dedu și Sorin Babii, președintele FR de Tir. De precizat că cel de-al treilea post de vicepreședinte este deținut de drept de Octavian Morariu, membru CIO.

Toți cei care țintesc un post în noua echhipă de conducere a COSR pot depune candidaturile până pe 17 octombrie.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER