Sign in / Join

Messi, până la 22 de luni de închisoare!

748
0
Share:

Lionel Messi, starul echipei FC Barcelona şi al naţionalei Argentinei, este acuzat că nu şi-a plătit taxele către stat în perioada 2007-2009. Lionel Messi va fi judecat în absenţă la procesul care a început marţi şi se va termina vineri.

maxresdefault

Lionel Messi este în cantonamentul naţionalei Argentinei, echipă care se pregăteşte pentru startul Copa America, turneu care se va desfăşura în Statele Unite ale Americii. Argentina va juca primul meci la Copa America pe 7 iunie, cu naţionala statului Chile.

Messi, împreună cu tatăl său, Jorge, au trei capete de acuzare la activ, conform cărora cei doi au construit un lanţ de firme fantomă în Belize şi Uruguay pentru a evita plata unor taxe către stat, taxe impuse pe veniturile din drepturile de imagine în perioada 2007-2009. Aceste taxe se ridică la suma de 4,16 milioane de euro.

Procurorii spanioli cer o pedeapsă de 22 de luni şi jumătate de închisoare pentru Lionel Messi şi Jorge, plus o amendă echivalentă cu suma care nu a fost plătită la stat de către cei doi. În cazul în care vor fi declaraţi vinovaţi, justiţia spaniolă le va acorda o pedeapsă cu suspendare, deoarece este prima abatere, iar pedeapsa nu depăşeşte doi ani ca durată.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER