Maghiarii, fără milă la adresa lui Istvan Kovacs! Jurnaliștii din Ungaria l-au catalogat într-un mod uluitor

Istvan Kovacs (39 de ani), „fluierul” numărul unu al României, prezent la EURO 2024, nu va arbitra în faza optimilor de finală. Hotărârea celor de la UEFA a fost anunțată în urmă cu puțin timp.

Românul a condus confruntarea dintre Cehia și Turcia, din ultima etapă a grupei F. Prestația sa a pornit o rafală de reacții negative din partea fotbaliștilor celor două naționale. Și unele publicații internaționale au abordat subiectul reprezentat de acest meci, în care Istvan Kovacs a acordat 18 cartonașe galbene și două roșii.

Istvan Kovacs, numit „arbitru scandalos” de oamenii de presă din Ungaria

Faptul că Istvan Kovacs va privi din fața televizorului faza optimilor de finală ale EURO 2024 le-a captat atenția jurnaliștilor maghiari. Aceștia l-au luat tare pe român de la început. Titlul materialului reflectă perfect opinia lor despre maniera sa de arbitraj: „Unde s-a dus arbitrul scandalos de la Campionatul European?”.

Au ales un mod controversat prin care să abordeze situația, din care se poate desprinde ideea că se bucură de faptul că Istvan Kovacs ar putea să nu mai arbitreze în Germania.

„Situația lui Istvan Kovacs nu e sută la sută clară în momentul ăsta. Arbitrul de origini maghiare din Transilvania nu a fost trimis acasă în mod oficial, dar, în același timp, nu va primi o șansă în optimi, din cauza prestației de la Cehia – Turcia. Bazat tot pe asta, e o șansă semnificativă să nu mai arbitreze deloc la turneul final”, au notat cei de la Origo.

VEZI ȘI: Programul complet și rezultatele de la EURO 2024 | Elveția și Germania, primele naționale calificate în sferturile de finală ale competiției!

Una caldă, alta rece pentru „oficialul” român

Până în prezent, Istvan Kovacs a condus doar două partide la această ediție a Campionatului European. În primul meci, Slovenia – Serbia (1-1), arbitrul român s-a descurcat destul de bine. Totuși, cel de-al doilea duel, Cehia – Turcia (1-2), a adus critici dure pentru acesta, după cum am menționat anterior.

Există șansa ca Istvan Kovacs să mai arbitreze la EURO 2024, în fazele următoare ale competiției, chiar dacă UEFA nu i-a acordat o șansă în „optimi”.

Iată lista celor opt „oficiali” care au fost delegați pentru a conduce duelurile crâncene din optimile de finală:

  • Elveția – Italia 2-0: Szymon Marciniak (Polonia);
  • Germania – Danemarca 2-0: Michael Oliver (Anglia);
  • Anglia – Slovacia: Umut Meler (Turcia);
  • Spania – Georgia: Francois Letexier (Franța);
  • Franța – Belgia: Glenn Nyberg (Suedia);
  • Portugalia – Slovenia: Daniele Orsato (Italia);
  • România – Olanda: Felix Zwayer (Germania);
  • Austria – Turcia: Artur Soares Dias (Portugalia).

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare