Sign in / Join

Lucian Bute, în fața ultimei șanse a carierei!

537
0
Share:

Ca doi mari campioni, Lucian Bute și Badou Jack au lăsat deoparte rivalitatea și s-au fotografiat în fața principalelor puncte de atracție din Washington. Capitala SUA va găzdui, în noaptea de sâmbătă spre duminică (în direct la Digi Sport), cea mai așteptată gală de box a anului.

bute

Românul a sosit la Washington însoțit de un numeros staff, în fruntea căruia au stat frații Ottis și Howard Grant, antrenorii săi. „Sunt în cea mai bună formă a carierei mele”, le-a declarat Bute jurnaliștilor care au venit să-l întâmpine.
Ca parte a programului stabilit de organizatori, cei doi pugiliști au participat la o sesiune de promovare a galei din „DC Armory”. Astfel, Lucian și adversarul său, Badou Jack, s-au fotografiat în fața celor mai importante obiective turistice ale capitalei SUA, printre care Casa Albă și Lincoln Memorial. La fel, și ceilalți protagoniști ai galei, ne referim aici la James DeGale (campionul en-titre al versiunii IBF) și Rogelio Medina, au luat parte la o sesiune foto. Reamintim că învingătorii din cele două meciuri vor lupta la toamnă pentru unificarea centurilor WBC și IBF la categoria supermijlocie.

Canadienii, impresionați de moralul lui Bute

Lucian Bute are și cetățenia canadiană, însă nu asta i-a convins pe jurnaliștii de la Montreal să-i fie alături în gala din State, ci pofta românului de a reveni în elita boxului, arătată astă-toamnă la meciul cu James DeGale. „„Lucian crede în șansele sale de a redeveni campion mondial. La fel și persoanele din jurul lui, ca Michel Yvon, Eric Lucas, Jean Bédard ori antrenorul Howard Grant (…) Deși a pierdut cu DeGale, Bute a demonstrat că, în repriza a 12-a, încă mai avea combustibil în rezervor. Da, atunci a pierdut, dar în ochii multora a fost mai mult o înfrângere «morală». A fost o înfrângere cu savoare de performanță fină”, scrie Bertrand Raymond, ziarist la portalul „RDS”.
În concluzie, Raymond avertizează că declarația lui Bute, conform căreia vrea să revină în Canada cu centura mondială WBC, trebuie luată foarte în serios: „Badou Jack este un adversar dificil și nu-i va fi deloc ușor. (…) are aceeași sete de victorie pe care o are și Bute, însă motivația sa nu este la fel de mare ca a lui Lucian, asta e clar!”.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER