Sign in / Join

Lucescu a semnat cu Zenit. Salariu FABULOS oferit de ruși!

896
0
Share:

Mircea Lucescu este cel mai titrat antrenor român al momentului, iar începând de marți devine și cel mai bine plătit. Și-a dat acordul să preia formația Zenit Sankt Petersburg, una dintre forțele fotbalului european.

lucescu

Contractul dintre Lucescu și Zenit are o valabilitate de doi ani, cu opţiune de prelungire pentru încă unul. Mircea Lucescu va primi 4,5 milioane euro pe sezon, cel mai mare salariu avut vreodată de un antrenor român!

  • Una dintre condițiile puse de „Il Luce” (și acceptată de conducerea clubului Zenit) a fost ca la echipă să fie aduși Alexandru Spiridon (antrenor secund), Victor Hexan (maseur) și Carlo Nicolini (preparator fizic). Cei trei au făcut parte din staff-ul tehnic pe care l-a avut Lucescu la Șahtior Donețk.
  • Mircea Lucescu va antrena la Zenit un lot cotat la 196 de milioane de euro. Brazilianul Hulk, belgianul Witsel, argentinianul Garay, ruşii Kokorin şi Dzyuba sunt printre cei mai buni jucători din lot. Bugetul de transferuri este unul „de acomodare”: doar 60 de milioane de euro, într-o primă fază.

„Negocierile au fost extrem de scurte, mai mult a durat elaborarea contractului. Mircea Lucescu a fost impresionat de stadion şi de baza de pregătire. Nu ne aşteptam să vedem aşa ceva. Mircea Lucescu nu negociază, i s-au pus cifre în faţă şi a acceptat. Contractul a fost semnat după ora 23.00, pe un yacht, a fost ceva magnific. În dreapta se vedea Muzeul Ermitaj. Este un contract 2 plus 1, dar al treilea an nu este condiţionat de vreo performanţă. Obiectivul celor de la Zenit este să urce în top 10 al cluburilor din Europa, deci asta înseamnă să câştige trofee. Se doreşte şi o stabilitate în campionatul Rusiei şi participarea an de an în grupele Ligii Campionilor”, a declarat Arcadie Zaporojanu, impresarul tehnicianului român.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER