Sign in / Join

Lucescu, prezentat oficial de Zenit Sankt Petersburg

652
0
Share:

Încununat de succes în 12 ani de mandat la Șahtior Donețk, Mircea Lucescu și-a propus să aibă același succes și la noua sa echipă.

lucescu zenit

Tehnicianul român, ajuns la vârsta de 70 de ani, a fost prezentat oficial drept antrenorul formației ruse Zenit Sankt Petersburg. Primele cuvinte rostite de „Il Luce”, un soi de avertisment pentru ruși: „Am venit să stau 100 de ani!”.

La Zenit, Lucescu va beneficia de condiții extraordinare pentru a face performanță, similare cu cele avute la Donețk, înainte de izbucnirea războiului civil din Ucraina. Cu toate acestea, cel mai titrat antrenor român al momentului atrage atenția tuturor fanilor lui Zenit că o echipă puternică, de top în Europa, nu se construiește peste noapte.

„Sunt extrem de bucuros că am făcut acest pas spre o mare echipă. Cred că, împreună cu Șahtior și ȚSKA Moscova, Zenit e printre cele mai bune formații din estul Europei. Am venit la un club extrem de ambițios, cu o istorie bogată. Știu că mă așteaptă o muncă dificilă, pentru că pretențiile suporterilor sunt foarte ridicate. Eu nu am venit aici pentru un an sau doi, e foarte important să te gândești la viitor și să dai suporterilor senzația de viitor plin de rezultate. Am venit să stau 100 de ani, am venit cu foarte mult entuziasm și foarte multă încredere, de aceea am nevoie ca toți cei din jurul meu să fie alături de mine. S-au făcut investiții extraordinare care ne vor ajuta în realizarea performanțelor”, a declarat Lucescu.

Obiectiv: să facă din Zenit o formație respectată și temută!

Obiectivul lui Mircea Lucescu la Zenit este acela de a face din formația pe care o antrenează una dintre forțele fotbalului.

„În fotbal este imposibil să faci pronosticuri, trebuie să-i convingi pe cei din jurul tău că pot fi parte al acestui succes. Clubul are tot ce-i trebuie pentru a deveni un club mare la nivel european, mai trebuie doar construită o echipă pentru a ajunge la nivelul pe care ni-l dorim. Eu nu promit nimic, dar vă asigur că voi face tot ce e posibil ca această echipă să ajungă an de an în primăvara cupelor europene. Pentru asta, avem nevoie de mult entuziasm”, a mai spus Mircea Lucescu.

  • Cu un contract semnat pe doi ani (plus opțiune de prelungire pe încă unul), Lucescu va primi la Zenit un salariu de 4,5 milioane de euro pe sezon.
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER