Sign in / Join

Lucescu a luat Cupa și banii Ucrainei

693
0
Share:

Ultimul manager adevărat din fotbalul modern spune adio unui proiect pe care l-a construit vreme de 12 ani. Mircea Lucescu lasă în spate Șahtiorul cu toate problemele sale și privește spre Răsărit, căci acolo l-ar putea duce următoarea provocare.

Mircea_Lucescu

Despărțirea de Ucraina se produce în cel mai plăcut mod cu putință: „Il Luce” pleacă având agățată de gât o nouă medalie (a 22-a pe banca Șahtiorului), dar și cu conturile pline!

Plătit regește de miliardarul Rinat Ahmetov, Lucescu a strâns în jur de 20 de milioane de euro din perioada petrecută la Donețk. A făcut performanță, a fost recompensat pe măsură, astfel că, în 12 ani, s-a adunat o sumă deloc de neglijat, pe care antrenorul român a ales s-o depoziteze în băncile din Ucraina.

Problemele au apărut în 2014, o dată cu izbucnirea revoluției civile. Printre primele măsuri luate la vremea respectivă de noua putere de la Kiev (premierul Arseni Iațeniuk) a fost și aceasta: nicio persoană nu poate retrage din conturi, într-un singur an, o sumă mai mare de 500.000 de euro! Cu 20 de milioane pe numele său, Lucescu ar putea scoate banii abia peste 40 de ani!

Iată de ce Mircea Lucescu a stat „prizonier” în Ucraina aproape doi ani, deși țara era în plin conflict armat! Mai mult, necazuri a avut (și încă mai are) și Rinat Ahmetov. Cândva, despre el se știa că este omul fostului președinte, Viktor Ianukovici. O dată cu schimbarea puterii, boss-ul din Donețk a fost perceput de către Petro Poroșenko (noul președinte) drept un rusofil protejat de Kremlin. Treptat, multe dintre afacerile lui Ahmetov au intrat în atenția Fiscului și a procurorilor, iar o parte dintre ele a fost închisă.

  • Sâmbătă seară, Șahtior a cucerit Cupa Ucrainei, trofeu dedicat lui Mircea Lucescu. A doua zi, la prânz, românul a mers la reședința lui Rinat Ahmetov, cei doi discutând și chestiunea celor 20 de milioane de euro blocate în băncile ucraineene. Că Lucescu și-a rezolvat problema retragerii banilor, n-ar trebui să ne îndoim de asta. Interesant este de aflat și cum a făcut asta. Se prea poate ca Rinat Ahmetov să-i transfere 20 de milioane de euro din conturile sale externe, sumă pe care urmează să și-o recupereze în momentul în care „Il Luce” primește undă verde să retragă banii din Ucraina.
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER