Sign in / Join

Low: „Germania a fost mai bună decât Franța”

543
0
Share:

Franța a învins Germania cu 2-0 în semifinala Euro 2016, victorie venită în urma a două mari erori defensive comise de nemți. Ambele goluri ale întâlnirii au fost marcate de Antoine Griezmann (min. 45- penalty și min. 72), „vârful” lui Atletico Madrid devenind golgheterul competiției, cu 6 goluri.

Joachim_Löw,

„Am fost mai buni decât Franța”, a apreciat selecționerul echipei de fotbal a Germaniei, Joachim Low: „Au fost multe lucruri care nu s-au petrecut așa cum am fi dorit, deși ne-am implicat foarte mult. Am încercat să jucăm într-o manieră ofensivă, dar nu am avut șansa de a marca. Este adevărat că a existat și acel penalty, care fost punctul de cotitură al meciului. În 2008, 2010 sau 2012 am pierdut în fața unor echipei mai puternice, însă nu a fost cazul în această seară. Am avut jucători accidentați, precum Gomez și Khedira, Hummels a fost suspendat, iar Boateng a ieșit de pe teren accidentat. Aceste absențe nu au putut fi compensate. Am fost slăbiți, pentru că este vorba de patru jucători extrem de importanți. Echipa mea a făcut maximum și nu este nimic de regretat”.

Selecționerul german a comentat și faza hențului în careu comis de Schweinsteiger, care le-a permis francezilor să deschidă scorul din penalty: „Este dificil de decis. Am văzut că mâna nu era neapărat în apropierea corpului, totul s-a petrecut într-o fracțiune de secundă. Este ghinion, însă atunci când sari, nu-ți poți controla toate mișcările. Dar nu vreau să acuz pe nimeni”.

  • Joachim Loew consideră Franța este favorită în finala Euro 2016, împotriva Portugaliei, programată duminică: „Cred că Franța va câștiga împotriva Portugaliei, care nu a convins pe deplin. Franța a meritat calificarea, este o echipă foarte bună, chiar dacă noi am fost mai buni decât ei”.
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER