Sign in / Join

Lovitură dată de FIFA: Blatter îl dă în gât pe Platini!

513
0
Share:

Fostul președinte al Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), elvețianul Sepp Blatter, va fi prezent la Tribunalul de Arbitraj al Sportului (TAS) în calitate de martor la procesul lui Michel Platini, anunță „L’Equipe”.

blatter

Potrivit informațiilor deținute de cotidianul francez, FIFA l-a citat pe Blatter ca martor la procesul lui Platini în fața TAS, iar elvețianul a acceptat convocarea. Platini își va juca viitorul vineri, 29 aprilie, în fața TAS. Francezul speră că-i va fi ridicată suspendarea de șase ani din orice activitate legată de fotbal, dictată de Comisia de Etică a FIFA, care-i reproșează francezului că a primit, în 2011, suma de 2 milioane de franci elvețieni (1,8 milioane de euro) de la Blatter, pentru serviciile sale de consultanță derulate între 1999 și 2002.

Blatter, și el suspendat, va depune mărturie în cursul dimineții. El a acceptat această convocare, deși ar fi putut foarte bine s-o refuze. Convocându-l pe elvețian, FIFA vrea din nou să-i asocieze pe Platini și Blatter în această afacere.

La rândul lor, apărătorii lui Platini au citat mai mulți martori: Jacques Lambert, fost director general al CFO (Comitetul Francez de Organizare al Cupei Mondiale din 1998), Odile Lanceau, care a lucrat alături de Platini între 1998 și 2002, când acesta era consilier al președintelui FIFA, Angel Vilar, președintele Federației Spaniole de Fotbal, și doi profesori de drept.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER