Lotul preliminar al Germaniei pentru EURO 2024! Numele grele lăsate în afară de selecționerul Julian Nagelsmann

Lotul preliminar al Germaniei pentru EURO 2024 a fost anunțat în cursul zilei de joi de către selecționerul Julian Nagelsmann, în vârstă de 36 de ani.

Astfel, s-a confirmat informația furnizată recent de presa de sport din aceată țară, conform căreia două dintre „numele grele”, Mats Hummels și Leon Goretzka, ar urma să nu fie incluse în echipa pentru turneul final organizat chiar de către Germania, în perioada 14 iunie – 14 iulie.

Selecționerul Julian Nagelsmann a anunțat lotul preliminar al Germaniei pentru EURO 2024

În plus, tânărul antrenor a decis pentru moment să nu se bazeze nici pe alți jucători importanți, unii dintre ei tot de la Borussia Dortmund, finalista din acest sezon de UEFA Champions League, cum ar fi Julian Brandt, Marco Reus, Karim Adeyemi sau Niklas Sule.

De asemenea, au mai fost „săriți din schemă” și Timo Werner, împrumutat în prezent de RB Leipzig la Tottenham, și Serge Gnabry de la Bayern Munchen.

Trebuie făcută totuși mențiunea că, întrucât este vorba pentru moment doar despre lotul preliminar, mai pot fi operate anumite modificări până la startul Campionatului European, din considerente medicale sau de altă natură.

Schimbarea majoră la nivel de arbitraj adoptată pentru acest turneu final

Fostul arbitru italian Roberto Rosetti, în prezent președintele Comisiei Arbitrilor de la UEFA, a anunțat că la EURO 2024 se va implementa noua regulă conform căreia doar căpitanii echipelor vor avea dreptul de a discuta cu „centralul” în timpul meciurilor:

„Vrem arbitri cu o personalitate puternică care să ia decizii, uneori nepopulare, și să și le asume asta pe teren, dar vrem, de asemenea, ca ei să fie mai deschiși. Centralii vor oferi mai multe detalii jucătorilor și antrenorilor pentru a-i ajuta să înțeleagă ce a dus la luarea unor decizii și să creeze un climat de încredere, atât timp cât primesc mai multe informații.

Este imposibil pentru arbitru să explice o decizie când este asaltat de un număr de până la 22 de jucători. Aceasta poate duce la întreruperea comunicării, iar jocul frumos poate deveni foarte urât foarte repede, ceea ce, toată lumea este de acord, este rău pentru imaginea fotbalului. Desigur, unele decizii vor fi întotdeauna dezbătute.

Care ar fi scopul acestei decizii

Cu toate acestea, în încercarea de a îmbunătăți starea de fapt, noi, cei de la UEFA, dorim ca arbitrii să explice mai multe din deciziile lor tuturor echipelor care participă la viitorul turneu UEFA EURO 2024.

Cum vom face asta? Ideea este simplă: cerem ca toate echipele să se asigure că doar căpitanul este singurul jucător care vorbește cu arbitrul. Le cerem căpitanilor să se asigure că coechipierii lor nu îl încurcă și nu îl înconjoară pe arbitru, permițând conversații directe pentru ca decizia să fie transmisă în timp util și cu respect.

Adoptarea acestei abordări și împuternicirea arbitrilor vor duce la o creștere a calității deja foarte ridicate a arbitrajului în competițiile noastre și la meciuri mai bune, de care jucătorii și fanii se vor bucura în timpul turneului.

Dacă putem facilita un dialog constructiv între arbitri și căpitanii echipelor, toată lumea va avea de câștigat, iar noi vom lăsa o moștenire pozitivă pentru viitorul acestui frumos joc. Jocul pe care îl iubim cu toții”.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare