Olympiakos – Fiorentina 1-0. Rivala lui Răzvan Lucescu a pus mâna pe trofeul Conference League! Triumf al grecilor în finala de la Atena!

Miercuri seara, de la ora 22:00, Olympiakos și Fiorentina s-au întâlnit în capitala Greciei în marea finală Conference League, ediția 2023/2024. Duelul de cinci stele din ultimul act al competiției a fost pus la dispoziția urmăritorilor fotbalului în format LIVE TEXT de sportpesurse.ro.

Olympiakos – Fiorentina 1-0, în finala Conference League!

Final de meci la Atena! Olympiakos este campioana Conference League!

Min. 120: Cinci minute suplimentare arătate de la margine!
Min. 116: GOOOL OLYMPIAKOS! El Kaabi declanșează haosul la Atena! Centrare foarte bună venită din flancul stâng, iar marocanul deschide scorul cu o lovitură de cap din careul mic al Fiorentinei! Olympiakos, cu o mână pe trofeu!
Min. 110: Tzolakis intervine decisiv în fața lui Ikone, iar tabela nu suferă modificări!
Min. 106: START în partea secundă a prelungirilor!

Min. 105: Scurtă pauză la Atena!
Min. 99: Olympiakos beneficiază de o lovitură liberă din preajma careului advers! Terracciano prinde balonul trimis de greci în apropierea porții sale!
Min. 91: START în prima repriză a prelungirilor!

Urmează prelungiri la Atena!

Min. 90: S-au acordat șapte minute de prelungiri pentru partea secundă!
Min. 80: Vicente Iborra de la Olympiakos are o șansă de gol, dar lovitura sa de cap se duce pe lângă!
Min. 68: Fiorentina obține un corner, în urma unui șut al lui Kouame!
Min. 65: După o lovitură de colț, Milenkovic deviază balonul puțin pe lângă poarta grecilor.
Min. 61: Raportul posesiei: Olympiakos 51%, Fiorentina 49%!
Min. 57: Dodo vrea să îl angajeze pe Belotti pe poziție viitoare, însă trimite prea puternic, iar defensiva grecilor interceptează! Italienii o „sufocă” pe Olympiakos!
Min. 52: Bonaventura încearcă o diagonală frumoasă, dar apărarea lui Olympiakos este atentă și îndepărtează pericolul!
Min. 46: A început a doua parte a finalei!

Pauză la Atena!

Min. 45: S-a acordat un singur minut de prelungiri pentru prima repriză!
Min. 44: Raportul șuturilor expediate pe spațiul porții: 2-2! Portarii prind o zi mare în capitala Greciei!
Min. 40: Terracciano se impune fenomenal în fața lui El Kaabi, care a greșit enorm pentru că a lăsat balonul să cadă în fața portarului italian! Olympiakos putea deschide scorul la Atena!
Min. 32: Fiorentina scăpase pe contraatac, dar Tzolakis a ieșit fenomenal și a degajat în afara terenului! Meciul portarilor la Atena!
Min. 21: Bonaventura se grăbește și trimite slab din careul mic al lui Olympiakos! Portarul grecilor a reținut fără probleme șutul italianului!
Min. 20: Raportul posesiei: Olympiakos 58%, Fiorentina 42%!
Min. 19: Grecii încearcă să construiască în jumătatea de teren a italienilor!
Min. 9: Dodo produce panică în apărarea grecilor, iar Fiorentina beneficiază de un corner! Milenkovic împinge mingea în plasă după o fază frumoasă a italienilor, însă a fost semnalizată o poziție de offside! Rămâne 0-0 la Atena!
Min. 4: Podence trimite un șut periculos pe poarta Fiorentinei, din marginea careului advers! Terracciano scoate în corner!
Min. 3: Dueluri tari în acest început al finalei! Italienii comit un henț la mijlocul terenului, iar Olympiakos va repune balonul în joc!
Min. 1: START în marele duel din capitala Greciei!

Olympiakos: Tzolakis – Rodinei, Retsos, Carmo, Ortega – Hezze, Iborra – Podence, Chiquinho, Fortounis – El Kaabi
Rezerve: Alexandropoulos, Apostolopoulos, Carvalho, El Arabi, Horta, Jovetic, Masouras, Ntoi, Papadoudis, Paschalakis, Quini, Richards.
Antrenor: Mendilibar

Fiorentina: Terracciano – Dodo, Milenkovic, Martinez Quarta, Biraghi – Arthur Mello, Mandragora – Gonzalez, Bonaventura, Kouame – Belotti
Rezerve: Barak, Beltran, Christensen, Duncan, Faraoni, Ikone, Infantino, Kayode, Lopez, Nzola, Parisi, Ranieri.
Antrenor: Vincenzo Italiano

Fiorentina pornește din postura de favorită

Olympiakos pornește cu o mică șansă în plus în duelul din această seară, asta deoarece va evolua în țara natală, pe un teren cunoscut, chiar dacă este cel al rivalei AEK Atena. Tocmai din acest motiv, oamenii legii sunt extrem de atenți la evenimentele care vor avea loc astăzi, ținând cont de conflictele specifice dintre galeriile cluburilor din Grecia.

De celalată parte, Fiorentina este dată ca și favorită, însă elevii lui Vincenzo Italiano nu vor avea deloc o misiune ușoară. De reamintit este că italienii vor disputa pentru al doilea an la rând finala Conference League.

În sezonul trecut, Fiorentina a cedat cu scorul de 1-2 în fața celor de la West Ham United, astfel că trupa Viola vrea revanșa pentru ceea ce s-a întâmplat în urmă cu un an.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare