Sign in / Join

Leicester, campioană a Angliei, una dintre minunile sportului

522
0
Share:

Performanţa campioanei Angliei, Leicester City, face parte dintr-un şir de succese şi victorii neaşteptate în sportul mondial, precum cele înregistrate de naţionalele de fotbal ale Danemarcei şi Greciei sau triumful lui Boris Becker la Wimbledon, la vârsta de 17 ani şi 227 zile.

leicester

De la Eric Caritoux…

În 1984, ciclistul francez Eric Caritoux a câştigat Turul Spaniei după ce i-a surclasat pe favoriţii Alberto Fernández, Reimund Dietzen şi Pedro Delgado. La acel moment, nimeni nu credea că Eric Caritoux poate obţine o asemenea performanţă. Până la acel succes, cea mai bună clasare a lui Caritoux fusese un loc 22 în Turul Franţei, poziţie obţinută cu cinci ani înaintea triumfului din La Vuleta.

… la Boris Becker

Boris_Becker

Un an mai târziu, un necunoscut german pe nume Boris Becker cucerea primul său titlu de Grand Slam şi intra în galeria celor mai mari jucători de tenis ai istoriei. Becker triumfa pe iarba de la Wimbledon, fără să fie cap de serie, la vârsta de 17 ani şi 227 de zile, record doborât în 1989 de Michael Chang, campion la Roland Garros la vârsta de 17 ani şi 110 zile.

  • Leicester City nu este prima echipă de fotbal care a obţinut o performanţă uriaşă din poziţia de outsider. În 1992, echipa naţională a fostei Iugoslavii a pierdut dreptul de a juca la Campionatul European din cauza problemelor politice. Danemarca a luat atunci locul Iugoslaviei. Chemaţi din vacanţă, fotbaliştii danezi, în frunte cu frații Michael și Brian Laudrup, au făcut un turneu final perfect şi au învins Germania în finală, scor 2-0, goluri Jensen şi Vilfort. La nemţi jucau atunci Klinsmann, Effenberg, Brehme, Riedle sau Sammer, campioni mondiali în 1990!

Ați auzit de Yong Eun Yang? Tiger Woods, cu siguranță, da!

yang_yong-eun

În 2004, la 12 ani distanţă faţă de succesul neaşteptat al Danemarcei, naţionala Greciei, condusă de neamțul Otto Rehhagel, a cucerit primul ei titlu de campioană a Europei. Grecii s-au calificat dintr-o grupă cu Portugalia, ţara care a organizat turneul, Spania şi Rusia, au trecut în sferturile de finală de Franţa, de Cehia în semifinale şi au cucerit trofeul după finala cu Portugalia, scor 1-0.

Şi în golf s-au petrecut minuni. În 2009, coreeanul Yong Eun Yang a devenit primul jucător de golf din Asia care a cucerit un titlu de Grand Slam. Yang, clasat atunci pe locul 110 în ierarhia golfului mondial, a început slab turneul, însă în doar 48 de ore a ajuns în finală, unde l-a surclasat pe celebrul Tiger Woods.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER