Sign in / Join

Lecție pentru Europa: drepturi tv vândute pe 8,8 miliarde de dolari în SUA!

400
0
Share:

Grupurile audiovizuale americane Turner și CBS vor achita 8,8 miliarde dolari (7,7 miliarde euro) pentru a difuza, până în 2032, turneul final al Campionatului Universitar de baschet (NCAA), așa-numitul „March Madness”.

NCAA Men's Final Four - Championship

Turner și CBS au obținut o prelungire cu opt ani, din 2024 până în 2032, a contractului pentru drepturile tv, drepturi pe care le-au achiziționat în 2010, pentru o perioadă de 14 ani, în schimbul sumei totale de 10,8 miliarde dolari. Cele două grupuri difuzează alternativ Final Four, care reunește cele mai bune patru echipe din Campionatul universitar al Statelor Unite. „Peste 90% din sumă va fi utilizată pentru ajutorarea sportivilor universitari, prin intermediul programelor și a contribuțiilor directe vărsate universităților”, a precizat la rândul său NCAA, instanța conducătoare a sporturilor universitare americane.

  • Audiența medie la televiziune pentru finala din 2016, desfășurată la începutul lunii aprilie, s-a ridicat la 17,8 milioane de telespectatori, în scădere netă în raport cu 2015 (28,3 milioane), în ciuda unei derulări palpitante a jocului, încheiat cu victoria în ultima secundă a echipei Villanova Wildcats în fața formației North Carolina.

Evenimentul a fost difuzat pentru prima oară în istorie pe cablu și a generat cea mai redusă audiență a sa începând din 2009.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER