Sign in / Join

Klitschko vrea la Olimpiadă, Bute mai așteaptă

495
0
Share:

Considerat unul dintre cei mai mari boxeri din toate timpurile, ucraineanul Vladimir Klitschko visează la câștigarea unei a doua medalii olimpice de aur din carieră.

klitschko

Klitschko a anunțat că abia așteaptă să primească dreptul de a participa la Jocurile Olimpice (5-21 august): „Găsesc că ar fi corect ca boxerii profesioniști să poată urca în ring la Jocurile Olimpice de la Rio, chiar dacă nu s-a decis încă nimic până acum”. Federația Internațională de Box amator (AIBA) urmează să statueze până la sfârșitul lunii iunie o reformă ce ar deschide Jocurile Olimpice tuturor boxerilor profesioniști. „Sunt convins că mulți dintre combatanții profesioniști ar putea întâmpina dificultăți în fața stilului amatorilor. Dacă se va autoriza, eu voi fi acolo. Ar fi incredibil să merg la JO după 20 de ani de la victoria pe care am obținut-o la Atlanta”, a declarat ucraineanul. Vladimir Klitschko, care vineri va împlini 40 de ani, a ținut să precizeze că obiectivul său pe 2016 este cu totul altul: ucraineanul vrea să-și ia revanșa în fața britanicului Tyson Fury, care în luna noiembrie l-a învins și i-a luat centurile cu diamante în versiunile WBA/IBF/WBO.

bute lovit

Aflat în pregătiri pentru meciul cu Badou Jack, din 31 aprilie, Lucian Bute încă nu s-a decis dacă va participa sau nu la Jocurile Olimpice. El ar avea dreptul să boxeze atât pentru România, cât și pentru Canada, țară al cărei cetățean a devenit.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER