Jucător nou de pariuri online? Evită aceste greșeli frecvente!

1112
0
Share:

Fiecare jucător de pariuri are un anumit stil de a paria, poate chiar fără să fie conștient de acest lucru: fie îl copiază de la alții, fie îl creează în mod natural. Indiferent de categoria din care faci parte, dacă vrei să începi să joci la pariuri online, ai face bine să începi cu dreptul, pentru că vând-nevrând stilul de joc ți-l vei forma din ceea ce vezi, auzi și citești.

Gândește-te că majoritatea pariorilor sunt pierzători, iar dacă tu ai anumiți prieteni sau cunoscuți care sunt mai experimentați decât tine, nu înseamnă neapărat că sunt suficient de competenți pentru a-ți da sfaturi. Înainte de a le asculta ideile, cere-le să-ți arată desfășurătorul pariurilor jucate în ultimele luni. Majoritatea vor refuza să fac acest lucru, nu pentru că ar avea ceva de ascuns, ci pur și simplu pentru că nu vor să fie văzuți ca fiind niște pierzători.

Ți-am pregătit o selecție a celor mai comune greșeli făcute de pariori, extrase de pe site-ul celei mai mari comunități de pariori de la noi din țară. Ia aminte și bagă la cap aceste sfaturi de aur:

  • Joacă numai banii de care te poți lipsi fără să ai de suferit din punct de vedere financiar sau emoțional. Mulți pariori joacă sume mai mari decât ar trebui și în consecință își creează probleme cu cheltuielile, ajung să se împrumute și nu reușesc să-și mai găsească liniștea, fiind mereu sub presiune. Specialiștii ne recomandă să nu folosim mai mult de 10% din veniturile lunare pentru pariuri online!
  • Ține o evidență clară a pariurilor jucate. Dacă pariezi haotic, îți faci foarte multe deservicii: balanța contului tău va depinde în mare parte de noroc, nu vei putea să știi exact unde ai greșit și să te perfecționezi și nu vei putea avea niciodată o idee clară despre performanțele tale.
  • Nu paria ghidându-te după cote. De foarte multe ori, pariorii au tendința de a miza pe favoriții care au cote foarte mici, cum ar fi cele cuprinse între 1.30 și 1.40. Gândește-te că deși la prima vedere pare că fac bine, rareori îi vezi bucuroși pentru că și-au câștigat biletele. Anumiți pariori profesioniști chiar analizează partidele și stabilesc pronosticurile înainte de a se uita la cote.
  • Să nu ai niciodată încredere maximă într-un pariu. Din punct de vedere matematic, un pariu care să aibă o probabilitate de 100% ar trebui să aibă cotă 1.00, adică lucru pe care nu îl veți întâlni. Conștientizează faptul că până și cotele de 1.01 mai pierd!

  • Axează-te pe pariuri individuale. Chiar dacă nu ai intrat niciodată într-o agenție, cu siguranță ai văzut măcar o dată în viață un parior cu un bilet mai lung decât bonul primit la supermarket după ce faci cumpărăturile pentru două săptămâni. Mirajul îmbogățirii rapide le face mult rău jucătorilor: cu cât pui mai multe meciuri pe bilet, cu atât mai mult scad șansele tale de câștig. În realitate, profitul în pariuri poate fi obținut numai pe termen lung. Așa că joacă pariurile individual cu o miză fixă și vei porni pe un drum bun!
  • Nu schimba mizele și durata de timp acordată analizelor atunci când ești pe val sau când mergi în pierdere. Majoritatea pariorilor sunt susceptibili de a cădea în două extreme. În primul caz, este vorba de momentele în care pariorul prinde o serie de rezultate bune sau obține un câștig mare și începe să se simtă invincibil. În consecință, mărește mizele și acordă mai puțină atenție analizării partidelor. Cealaltă situație este cea în care pariorul prinde o serie de pariuri negative, iar apoi devine disperat de a-și recupera pierderile cât mai repede și mărește mizele în mod nejustificat. Ambele scenarii, dacă nu sunt ținute sub control, vor duce către faliment. De aceea, este bine să ai o miză fixă pe care să o respecți indiferent de situație și totodată să te asiguri că analizezi orice pronostic cel puțin o jumătate de oră înainte de a-l paria.
  • Nu cumpăra niciodată ponturi. Nu există ponturi sigure și nici oameni care sunt dispuși să facă pușcărie pentru a-ți dezvălui ție, unui necunoscut, informații despre un blat real, însă există mulți escroci care falsifică site-uri, pagini de Facebook, poze și filmulețe pentru a te face să le crezi povestea. Ai mare grijă să nu cazi în plasă, ferește-te de așa ceva! Dacă ai nevoie de inspirație, urmărește ponturile date de site-urile de pariuri care prezintă o transparență a pariurilor jucate și a rezultatelor obținute. Totuși, să nu copiezi niciodată ponturile altora fără să le analizezi: culege informațiile de care ai nevoie și ia tu singur decizia, pentru până la urmă este vorba de banii tăi!
Share:

Leave a reply