Jose Mourinho s-a destăinuit, la sosirea în România. Ce echipă regretă că a refuzat să antreneze

Jose Mourinho a ajuns în România. Portughezul de 61 de ani va fi antrenorul selecţionatei mondiale care va întâlni Generaţia de Aur, la meciul de retragere al legendarilor tricolori care au scris istorie la Cupa Mondială din 1994.

La sosirea în ţara noastră, lusitanul care a trecut pe Real Madrid sau Chelsea a fost întâmpinat la aeroport de jurnaliști, care, printre altele, l-au întrebat pe tehnicianul portughez despre viitorul său în antrenorat.

Mourinho regretă că a refuzat naţionala Portugaliei

Ultima dată la AS Roma, cel poreclit „The Special One” a mărtutisit că regretă că, la un moment dat în cariera lui, a refuzat să pregătească naţionala lui Cristiano Ronaldo. Dar a justificat decizia.

”(n.r. aţi refuzat naţionala de fotbal a Portugaliei. A fost o decizie grea?) Da, şi greşită probabil. Aşa cred. Nu greşită pentru că vreau să muncesc în fiecare zi, vreau să antrenez în fiecare zi. Vreau să joc 2, 3 meciuri pe săptămână.

În acel sens, o slujba la naţionala Portugaliei este diferită. Trebuie să călătoreşti, să urmărești jucătorii, să îi alegi. Nu ai timp de antrenament.

Portugalia este o echipă fantastică. Jucători incredibili. Cea mai bună generaţie. Portugalia poate câştiga Campionatul European, Campionatul Mondial. Aș lua în considerare să antrenez Portugalia în viitor. Cred ca va fi un sfârșit natural al carierei mele, să merg acasă”, a spus Mourinho pentru Antena 3.

Mourinho, dorit la Fenerbahce

Potrivit jurnaliștilor din străinătate, tehnicianul portughez a refuzat mai multe oferte în ultima perioadă. Bayern Munchen a fost una dintre dorințele lui Mourinho, însă bavarezii nu l-au luat în calcul pentru postul de antrenor. Bayern caută un nou tehnician după ce Thomas Tuchel a anunțat că nu va continua și în sezonul următor.

Dacă va merge la Fenerbahce, Jose Mourinho se va întâlni din nou cu mijlocașul brazilian Fred. Acesta l-a mai pregătit pe Fred la Manchester United. Fostul elev al lui Mircea Lucescu de la Șahtior a spus că s-a simțit minunat sub comanda lui Mourinho.

Pe lângă Fenerbahce, antrenorul portughez mai este curtat și de multe echipe din Arabia Saudită. El a mai refuzat în trecut oferte din Orientul Mijlociu.

„Viitorul meu? Încă am o carieră lungă în față. Am 61 de ani, nu e ca și cum m-aș opri la 65. Nu e o chestiune legată de club, singurul lucru pe care îl vreau este ca obiectivele să fie definite de toți la timp.

Nu pot merge la un club în care, doar din cauza carierei mele, obiectivul este să câștigăm un titlu. Singurul lucru pe care îl vreau este să fie totul clar de la bun început”, a spus Jose Mourinho pentru The Telegraph.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare