Sign in / Join

Jocurile Olimpice: adversarii românilor în competiția de tenis

513
0
Share:

Perechea formată din Horia Tecău şi Florin Mergea, numărul 5 pe lista capilor de serie, şi-a aflat, joi, în urma tragerii la sorţi, adversarii din primul tur la Jocurile Olimpice de la Rio.

mergea_tecau

Conform tragerii la sorţi, Horia Tecău (nr.11 în clasamentul ATP de dublu) şi Florin Mergea (locul 13 la dublu) vor evolua contra dublului Federico Delbonis (locul 150 în clasamentul de dublu) şi Guillermo Duran (numărul 50 mondial la dublu). În cazul în care vor obţine calificarea în turul secund, tenismenii români vor juca împotriva câştigătorilor dintre Santiago Gonzalez/Miguel-Angel Reyes-Varela (Mexic) şi Colin Fleming/Dominic Inglot (Marea Britanie). Tecău şi Mergea au ca obiectiv cucerirea unei medalii la competiţia din Brazilia.

Pe tabloul feminin de simplu, Monica Niculescu (56 WTA) se va duela în primul tur cu Veronica Cepede Royg, din Paraguay, locul 124 mondial. Dacă va trece în turul următor, Niculescu ar putea da peste rusoaica Svetlana Kuzneţova, a 10-a jucătoare a lumii.

Irina Camelia Begu (31 WTA) şi-a aflat și ea adversara din primul tur. Este vorba despre japoneza Nao Hibino (84 WTA), sportiva pe care a învins-o în această săptămână la turneul de la Florianopolis, în două seturi, scor 6-2, 6-4. Begu va avea o misiune dificilă în turul secund. Va juca cu Jelena Jankovic, din Serbia, sau Garbine Muguruza, locul 4 în ierarhia mondială.

Ultimele sportive din România care vor lua startul la Jocurile Olimpice vor fi Andreea Mitu şi Raluca, pe tabloul de dublu feminin. Sportivele noastre vor juca în primul tur cu maghiarele Timea Babos şi Reka Luca Jani.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER