Sign in / Join

Jocurile Olimpice: acuze de deturnare de fonduri, Poliția a intervenit în forță!

404
0
Share:

Poliţia din Brazilia a deschis o investigaţie împotriva federaţiilor sportive locale pentru deturnare de fonduri alocate Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro.

Brazil Olympics

Poliţia suspectează faptul că federaţiile din Brazilia au deturnat fonduri destinate cumpărării de echipamente sportive şi îmbunătăţirii zonelor de antrenament înaintea Jocurilor Olimpice. Autorităţile vor să stabilească dacă fostul ministru al sportului, Ricardo Leyser, ştia de această metodă frauduloasă.

  • Guvernul brazilian şi-a asumat să investească aproximativ 277 de milioane de euro începând din 2013, pentru a îmbunătăţi şansele la medalii ale sportivilor locali. Brazilienii au cucerit 17 medalii la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.

Investigaţia poliţiei este cel mai recent semn negativ pentru prima ediţie a Jocurilor Olimpice care se va desfăşura în America de Sud. Recesiunea din Brazilia, cea mai gravă din 1930, are ca efecte creşterea infracţionalităţii şi tensionarea finanţelor publice.

Jocurile Olimpice de vară de la Rio 2016 (5-21 august) ar fi trebuit să expună ascensiunea Braziliei ca putere mondială, dar va veni în schimb pe un fundal de recesiune, tulburări politice şi îngrijorare cu privire la un focar al virusului Zika.
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER