Sign in / Join

Jocurile de culise din finalul play-off-ului Ligii 1

553
0
Share:

Mai sunt doar trei etape din actualul sezon și cele nouă puncte puse în joc sunt mai multe decât avansul de șase puncte pe care Astra l-a luat după 2-0 cu Steaua.

sumudica aplauze

Așadar, teoretic, campioana en-titre mai poate spera la titlu. Și, mă rog, de ce n-ar face asta, dacă numai săptămâna trecută am avut două miracole petrecute în fotbal – vezi avansul de 13 puncte pierdut de FC Barcelona în „Primera Division” și incredibila revenire a lui Liverpool, în semifinala cu Borussia Dortmund (Liga Europa), de la 1-3 (min.65) la 4-3!
Ieri ni s-a arătat încă o dată că în România contează mai mult jocurile de culise decât jocul din teren al propriei echipe. Înaintea meciului cu Viitorul, Gigi Becali a anunțat că va transfera la Steaua două talente din Liga 1. „Îi iau pentru că vreau să câștig bani”. O declarație simplă, dar plină de înțelesuri. Pentru cunoscători, firesc! Apropiații latifundiarului știu că țintele FCSB sunt Răzvan Marin și Florin Tănase, „perlele” Viitorului. Deh, un obicei mai vechi de-al machidonului, care fix înaintea unor „bătălii” importante iese în presă și spune că vrea să cumpere un jucător (sau mai mulți, după caz) de la viitoarea adversară. Numai în ultimele zile au „ajuns” la Steaua internaționalii Dorin Rotariu (Dinamo) și Valerică Găman. „Vreau să iau doi jucători, dar nu pot să vă spun numele lor pentru că se va interpreta (…) Până la urmă, fiecare om cu strategia lui”, a încheiat Becali.

Nici cei de la Astra nu stau cu mâinile încrucișate. Giurgiuvenii au mutat cu o interpelare la Adrian Mutu. Fostul internațional s-a văzut ieri dimineață, la „Casa Fotbalului”, cu Dani Coman și Marius Șumudică. Printre altele, nu este exclus să fi atins și subiectul unui transfer al „Briliantului” la Astra, în vederea participării în preliminariile Ligii Campionilor. Altfel, Astra – ASA Târgu Mureș este meciul care va închide runda a 8-a, următoarea, din play-off-ul Ligii 1.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER