Sign in / Join

Ivan Patzaichin, Doctor Honoris Causa al UNEFS

Share:

Ivan Patzaichin, fostul canoist multiplu medaliat olimpic, a primit, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti.

La ceremonie au fost prezente mai multe personalităţi ale sportului românesc, precum Elisabeta Lipă, Octavian Bellu, Gabriela Szabo, Nicu Vlad, Mihai Covaliu, George Boroi sau Carmen Bunaciu. Prof. univ. dr. Florin Pelin, Rectorul UNEFS București,  a fost cel care a citit laudatio.“Ca semn de respect, recunoaștere și considerație Senatul UNEFS a decis acordarea titlului academic de Doctor Honoris Causa domnului Ivan Patzaichin, un sportiv de excepție care și-a prelungit succesul în sport la nivelul antrenoratului, dar și ca inițiator de proiecte de dezvoltare durabilă, de interes local și regional, ce promovează tradițiile românești. (…) Ivan Patzaichin face parte din galeria marilor campioni și cuvintele sunt prea puține pentru a reda strălucirea performanțelor sale.”, a spus Florin Pelin.

Însemnele de Doctor Honoris Causa i-au fost înmânate lui Ivan Patzaichin de prof. univ. dr. Honoris Causa Viorel Cojocaru, președintele Senatului UNEFS.

“În martie se împlinesc 50 de ani de când eu am plecat dintr-un sat uitat, aşa cum spunea partenerul meu de atunci. Copilul acela şi-a dorit să fie campion şi am ieşit de mai multe ori campion. Nu m-am gândit niciodată la o asemenea onoare pe care de a primi un astfel de titlu. Este un moment care mă emoţionează extraordinar de mult şi mă onorează în acelaşi timp. M-aţi introdus într-o lume la care nici nu visam. Întotdeauna mi-am dorit să fac lucruri mai bune, întotdeauna am păşit în lumea acestui sport, în familia sportului românesc, şi am dăruit ceea ce am considerat eu că sunt în stare să fac şi întotdeauna am zis că nu e suficient cât am făcut”, a declarat la rândul său Ivan Patzaichin.

 

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER