Ivan, fotbalistul momentului

1416
0
Share:

ivan

Ivan, un tânăr juc[tor pentru Euro (Credit foto: blogsport.gsp.ro)

L-am urmărit cu atenție pe Andrei Ivan în meciul Craiovei de la Chiajna și am avut ce să văd. Dincolo de calitățile lui incontestabile – tehnică, viteză, inteligență în joc, simțul porții, o bună orientare pe teren -, tânărul atacant care a debutat recent la națională împotriva Italiei are un alt atu important: o atitudine permanent pozitivă pe teren.

Lui îi place să joace, nu să se lamenteze, nici să simuleze, nici să se arunce în bazin sau să cadă la primul contact, cerșind un fault sau un penalty. La el totul e natural și vine din interior. Și e cu atât mai meritoriu și mai remarcabil acest comportament, cu cât Ivan nu a împlinit încă 19 ani, vârsta la care Alibec făcea mișto de toată lumea, dar și, fără să își dea seama, își lua la mișto propria carieră.

Sunt convins că e dificil să fii serios, concentrat, pozitiv tot timpul la această vârstă. Nu ai mintea coaptă, cum se spune, și am trecut toți prin așa ceva. Crezi că totul ți se cuvine, că toată lumea e a ta. Cel mai important în acest moment este ca Andrei Ivan să rămână serios atât la antrenamente, cât și pe teren, dar și în viața privată. Pentru că talent are, am convenit asta, plus un fizic bun și, se pare, și un moral de invidiat.

Ivan e unul dintre puținii fotbaliști tineri în care ne punem speranțe pentru națională, la fel ca în George Pușcaș și, părere personală, în Florin Tănase. Eu îi vreau pe toți trei la Euro, să vedem ce zice și nenea Puiu.

 

Florin Caramavrov

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER