Italienii au iertat un singur om după eliminarea de la EURO 2024! Probleme mari în Peninsulă: scaunul președintelui Federației se clatină serios, dar și cel al selecționerului Luciano Spalletti

Italia a fost eliminată de Elveția în optimile de finală ale EURO 2024 după ce a fost învinsă de naționala pregătită de Murat Yakin cu scorul de 2-0 în meciul disputat pe „Olympiastadion” din Berlin, adică exact locul în care peninsularii au câștigat în 2006 Cupa Mondială după acea finală cu Franța, în care s-au impus după executarea loviturilor de departajare.

În mod evident, această nereușită este extrem de greu de digerat de către iubitorii fotbalului italian, fie că este vorba despre fani sau jurnaliști. De exemplu, cei de la Gazzetta dello Sport au catalogat această contra-performanță drept una „brutală” și au apreciat că, în baza prestațiilor de la acest turneu final din Germania, un singur fotbalist poate fi sigur de locul său în „Squadra Azzurra” în viitorul apropiat, portarul Gianluigi Donnarumma.

E posibil să urmeze un „potop” la naționala Italiei după eliminarea din optimile de finală ale EURO 2024

De asemenea, ei au ținut să puncteze și că actualul mandat al lui Gabriele Gravina, președintele FIGC (Federația Italiană de Fotbal), ales pentru prima dată în această funcție pe data de 22 octombrie 2018, urmează să se încheie în martie 2025, iar, în acest nou context, scaunul său se clatină mai mult decât serios în perspectiva alegerilor care vor fi organizate la acel moment.

Nu în ultimul rând, a fost adusă în discuție și poziția lui Luciano Spalletti, cel care ocupă funcția de selecționer al echipei naționale a Italiei din septembrie 2023 și care mai are contract cu FIGC până la finalul lunii iulie 2026, adică până după Cupa Mondială din Statele Unite ale Americii, Canada și Mexic.

Deși au precizat că nu este chiar obligatoriu ca antrenorul în vârstă de 65 de ani să plece după această contra-performanță, jurnaliștii italieni au ținut totuși să sublinieze și faptul că în ultimii ani selecționerii Italiei care au produs astfel de dezamăgiri au avut fără excepție aceeași soartă, în contexte diferite.

Ce au ținut să scoată în evidență jurnaliștii de sport din „Cizmă”

Este vorba despre Cesare Prandelli, cel care și-a dat demisia după eliminarea Italiei din faza grupelor la Cupa Mondială din 2014 din Brazilia, Gian Piero Ventura, care a fost îndepărtat după ce a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2018 din Rusia, și Roberto Mancini, cel care a câștigat EURO 2020, disputat în 2021 din cauza pandemiei de Covid-19, dar nu a reușit să califice „Squadra Azzurra” la Cupa Mondială din 2022 din Qatar.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare