Sign in / Join

Islanda, primul șoc la Euro: 1-1 cu Portugalia lui Cristiano Ronaldo!

532
0
Share:

Prima surpriză la Euro 2016 a oferit-o Islanda. Calificată în premieră la un turneu final, cea mai nordică selecționată prezentă în Franța a scos un punct (1-1) în meciul de debut, cu Portugalia lui Cristiano Ronaldo!

iceland

Debutul jocului a stat sub semnul echilibrului, islandezii evoluând fără nicio reținere în fața puternicei naționalei lusitane. Nordicii au avut o primă acțiune periculoasă în minutul 4, când Sigurdsson a pătruns pe partea stângă și a șutat la poartă, din poziție ideală. Portughezii și-au regăsit treptat ritmul de joc, iar cuplul de atacanți C.Ronaldo – Nani s-a aflat la originea primei mari ocazii de gol, în minutul 22, când portarul Halldorsson și-a salvat echipa printr-un reflex impresionant.

Trei minute mai târziu, Cristiano Ronaldo s-a aflat față în față cu Halldorsson, însă a luftat, fiind la un pas să-și piardă genunchiul prin iarbă.

Ofensiva lusitană a dat rezultate în minutul 32, când Nani, bine servit de Andre Gomes, a reușit deschiderea scorului cu un șut din interiorul careului.

În debutul reprizei secunde, după câteva acțiuni ofensive ale portughezilor, Islanda reușește să restabilească egalitatea, în minutul 50, prin Birkir Bjarnason, care a înscris cu această ocazie primul gol al naționalei țării sale la un turneu final!

După această reușită a nordicilor, Portugalia și-a întețit acțiunile ofensive, însă apărarea islandeză, în frunte cu portarul Halldorsson, a reușit să păstreze tabela nemodificată, în ciuda ocaziilor lui Andre Gomes (min. 60), Raphael Guerreiro (min. 61) și Nani (min. 71). Islandezii au dat la rândul lor emoții defensivei lusitane în minutul 74, când balonul deviat cu capul de Sigthorsson spre Bodvarsson a fost reținut în ultimul moment de portarul Rui Patricio.

Cu forțe proaspete pe teren, după intrarea în joc a lui Renato Sanchez și Richardo Quaresma, portughezii își intensifică acțiunile la poarta lui Halldorsson, iar Cristiano Ronaldo ratează o mare ocazie de a marca în minutul 85, când a trimis balonul cu capul direct în brațele portarului islandez, din marginea careului de șase metri. Nordicii puteau da lovitura în ultimele minute ale timpului regulamentar de joc, când noul intrat Alfred Finnbogason a șutat puternic din interiorul careului portughez, însă Rui Patricio a reușit să respingă, iar egalitatea s-a menținut pe tabela de marcaj până la final.

  • În celălalt meci din Grupa F, Ungaria a învins Austria, scor 2-0, la Bordeaux, maghiarii ocupând astfel primul loc în clasament.
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER