Sign in / Join

ISIS face prima victimă în Franța pe durata Euro 2016

492
0
Share:

Preocupați mai degrabă de luptele dintre suporteri izbucnite în primele zile la Euro, francezii au uitat de pericolul numit ISIS, de parcă nici n-ar fi existat.

isis

A fost doar o amăgire, căci combatanții Statului Islamic au lovit luni noapte. Lângă Paris, în Magnanville (Yvelines), un luptător ISIS a ucis cu lovituri de cuțit un polițist (42 de ani) și pe soția acestuia, crime revendicate imediat de agenția de știri a grupării teroriste.

Polițistul era adjunct al comandantului comisariatului de poliție din Mureaux și era îmbrăcat în civil. A fost ucis cu nouă lovituri de cuțit în abdomen chiar în fața casei în care locuia. După ce l-a ucis pe polițist, atacatorul s-a baricadat în locuința victimei, la Yvelines, și i-a luat ostatici pe soția și pe băiețelul acestuia. În timpul negocierilor cu forțele speciale, suspectul ar fi afirmat că acționează în numele grupării jihadiste Statul Islamic, iar vecinii confirmă că l-au auzit strigând „Allah Akbar”.

Deznodămândul crizei a fost violent și a intervenit după circa trei ore și jumătate de negocieri. Către miezul nopții, forțele de ordine au dat asaltul asupra casei. S-au auzit numeroase împușcături, precum și două explozii. În momentul în care au pătruns în casă, forțele speciale l-au împușcat pe atacator, însă în interior au descoperit cadavrul partenerei polițistului. Au reușit să-l salveze doar pe băiețelul în vârstă de trei ani.

Pe fondul acestui incident și al securității tot mai precare, Euro 2016 are toate șansele să se transforme într-un carnagiu.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER