Sign in / Join

Iordănescu a găsit soluția pentru atacul României

Share:

Aflat deja în Franța cu echipa națională, Anghel Iordănescu a fost abordat de jurnaliștii cotidianului „Marca” pentru un interviu referitor la situația din Grupa A a C.E.

benzema

Selecționerul României s-a întins la vorbă cu ziariștii spanioli, cărora li s-a confesat că l-ar lua oricând în lotul tricolorilor pe atacantul echipei Real Madrid, Karim Benzema, care a fost lăsat pe dinafară de francezul Didier Deschamps.

„Franţa ne este clar superioară. Deschamps are jucători de top, care evoluează în Liga Campionilor, pe când noi avem jucători care evoluează în România, Turcia, Bulgaria, Israel şi Qatar. Asta, însă, nu înseamnă că ne vom lăsa învinşi prea uşor. Nu ştiu dacă absenţa lui Benzema ne ajută, dar să nu-l plângem pe Deschamps, căci are de unde alege. Dacă, totuşi, nu-l mai vrea deloc pe Benzema, îl luăm noi”, a încheiat cu o glumă Iordănescu interviul acordat „Marca”.

Oftează după geniul lui Hagi

Altfel, Iordănescu le-a mai spus jurnaliştilor spanioli că la echipa naţională se simte lipsa unui lider, aşa cum era Gheorghe Hagi:

Hagi Figo

„Fotbalul s-a schimbat enorm. Din păcate, nu mai avem un fotbalist aşa cum era Hagi. De fapt, cred că în fotbalul de astăzi nu mai sunt fotbalişti de profilul lui Hagi. Nici măcar Ronaldo sau Messi nu seamănă cu el. Acum, liderul naţionalei României este Răzvan Raţ. Nu avem o vedetă. Echipa este vedeta noastră”. Într-adevăr, Raț este liderul naționalei, dar banderola de căpitan a ajuns pe brațul lui Vlad Chiricheș. Deh, sinceritatea iordănesciană…

„Nu voiam Franța în primul meci”

În privința meciului de debut, cu Franța, Anghel Iordănescu recunoaşte că nu-şi face prea multe iluzii. Mai mult, „Generalul” este sincer: nu își dorea Franța în deschiderea C.E.!
  • „Ca să fiu sincer, nu mi-aş fi dorit să începem turneul în acest fel. Nu am fi vrut să jucăm împotriva Franţei, însă, chiar și așa, va fi un eveniment special pentru fotbalul românesc, pentru că vom fi văzuţi de întreaga planetă şi nu cred că vom apuca prea curând să mai jucăm în deschiderea unui turneu final. Egalul din meciul cu Spania este cel care îmi dă încredere pentru că Spania este o echipă apropiată valoric de cea a Franţei. Cu toate astea, pentru România, extrem de importante sunt meciurile cu Elveţia şi Albania”.
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER