Interviu emoționant cu Olimpiu Moruțan: „N-am reușit să-mi duc visul la capăt”. Ce a simțit în momentul accidentării grave

Olimpiu Moruțan (25 de ani) este prezent alături de naționala României la EURO 2024, chiar dacă nu a făcut parte din lotul primei reprezentative.

Moruțan a suferit o ruptură a tendonului lui Ahile și urmează să lipsească de pe teren cel puțin 6 luni. Mai mult, Ankaragucu, echipa pentru care a evoluat în ultimul sezon, a retrogradat în eșalonul al doilea din Turcia, iar internaționalul român urmează să revină la Galatasaray, însă campioana din SuperLig vrea să renunțe la mijlocaș.

Olimpiu Moruțan: „Atunci mi-am dat seama că e ceva grav”

În cadrul unui interviu acordat pentru FRF, Olimpiu Moruțan a povestit cu lux de amănunte ce a simțit în momentul accidentării. Totodată, fotbalistul a recunoscut că și-ar fi dorit enorm să joace în Germania, asta deoarece își dorea să aibă această ocazie încă de când era copil.

Am avut niște emoții foarte mari (n.r. mesajul lui Edi Iordănescu). Știm cu toții cât de mult ne-am dorit și cât am muncit să fim la acest Campionat European. Visul meu era să merg cu echipa națională la un turneu final. 

Acest vis mi l-am pus de când eram copil. N-am reușit să-l duc la capăt, dar cu siguranță, pe viitor, o să am și eu parte de Campionate Europene. Primele două săptămâni au fost cele mai dificile pentru că am avut mici dureri la început. După ce au trecut cele două săptămâni, m-am simțit din ce în ce mai bine.

Sincer, când m-au scos de pe teren, prima oară m-au dus domnii cu targa spre vestiarul stadionului și am crezut că îmi vor pune gheață și îmi vor zice să mă liniștesc. După ce am văzut că merg spre ambulanță mi-am dat seama că e ceva grav.

Mergând pe drum cu ambulanța, am spus că orice ar fi trebuie să trec peste. Eram în RMN și mă gândeam că dacă o să fie ceva grav o să stau mai mult timp, o să pierd EURO. Mă rugam în RMN să fie ceva mai scurt, de o lună maxim. Asta a fost povestea pe scurt. 

Chiar în acel moment, prietena mea era la stadion, aveam semifinala Cupei Turciei cu Beșiktaș și era chiar în tribune. Cu ea am vorbit prima dată. Am fost puternic mental și am spus că nu mai pot să dau timpul înapoi.

Trebuie să-mi văd de drum și să continui. În sport mai întâmpinăm și probleme. Trebuie să fim puternici și să trecem peste”, a spus Olimpiu Moruţan.

Nicolae Stanciu, gest uriaș pentru Olimpiu Moruțan

Nicolae Stanciu a purtat numărul 10 la naționala României în ultimii ani, însă la EURO 2024 a îmbrăcat tricoul cu 21, în semn de recunoștință față de Olimpiu Moruțan, accidentat grav în primăvară.

Acest număr i-a purtat noroc lui Stanciu, care a marcat un gol splendid cu Ucraina, iar Moruțan nu a rămas indiferent și a transmis un mesaj special pe rețelele sociale.

Astăzi, la fel ca de fiecare dată, ai fost cel care ne-a unit. Iar faptul că pe mine m-ai luat cu voi pe teren, e incredibil! Sunt atât de recunoscător pentru prietenia noastră și îți mulțumesc pentru fiecare moment în care mi-ai fost alături.

Ești un om atât de bun, cum puțini au sanșa să întâlnească… Felicitări pentru gol și victorie, căpitane!”, a scris Moruțan.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare