Infantino, tranzacții în numele UEFA cu o firmă din Panama

546
0
Share:

Și, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă: Gianniii Infantinooo! Proaspătul președinte ales al FIFA este un obișnuit al tranzacțiilor financiare derulate prin paradisul fiscal panamez.

gianni-infantino

Ziarul german Suddeutsche Zeitung, care a avut acces la documentele investigației jurnalistice „Panama Papers”, anunță că Infantino a semnat, în 2006 și 2007, contracte privind drepturile de televizare pe trei sezoane ale Ligii Campionilor cu un om de afaceri urmărit în prezent de justiția americană în scandalul de corupție în care este implicată FIFA. Societatea Cross Trading, cu sediul la Niue, o insulă din sudul Pacificului, a achiziționat de la UEFA, în 2006, drepturile de televizare în America de Sud ale Ligii Campionilor (sezoanele 2006-2009), pentru doar 110.000 dolari, explică publicația din Munchen. În 2007, aceeași societate a obținut drepturile pentru Cupa UEFA și Supercupa Europei. Proprietarii Cross Trading sunt argentinienii Hugo și Mariano Jinkis, inculpați acum în Statele Unite fiindcă au plătit mită în schimbul obținerii drepturilor tv pentru America de Sud. Cross Trading a revândut ulterior aceste drepturi pentru Liga Campionilor în schimbul sumei de 311.000 dolari.

Aceleași apucături ca Blatter

La FIFA s-au schimbat șefii, dar obiceiurile au rămas aceleași. Gianni Infantino vorbește despre integritate și onoare, la fel ca Sepp Blatter, însă realitatea este că a tranzacționat drepturile tv ale Ligii Campionilor printr-o firmă înregistrată în Panama!
„Numele meu este făcut de râs şi nu accept ca asupra integrităţii mele să planeze vreun dubiu, cu atât mai mult cu cât UEFA a explicat în detaliu fiecare contract şi nu există niciun fel de problemă legală cu acesta despre care se scrie. Vreau să mai spun că nici eu şi nici UEFA nu am fost vreodată contactaţi de către autorităţi în legătură cu aceste contracte. Mai mult, din toate relatările din presă reiese clar că nici eu şi nici UEFA nu am făcut ceva ilegal”. Sigur, nu este ilegal să faci afaceri prin firme offshore, dar cu siguranță este imoral.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER