Încă două românce s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Delegația națională a ajuns la 85 de sportivi!

Luptătoarele Kriszta Incze (categoria 62 kg) și Cătălina Axente (categoria 76 kg), au obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, după turneul mondial de la Istanbul. În urmă cu o zi, Alin Alexuc Ciuraru a reușit aceeași performanță la greco-romane (categoria de 130 kg).

Kriszta Tunde Incze, sportivă de 27 de ani, și-a început prestațiile de la Istanbul în faza optimilor de finală, împotriva lui Nachi Masuda, din Australia. A înregistrat victorii pe linie, astfel obținând biletele pentru Olimpiada din capitala Franței.

Kriszta Incze și Cătălina Axente s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris!

Kriszta Incze deținea controlul în duelul cu Nachi Masuda (5-1) în momentul în care a decis să grăbească lucrurile. Meciul s-a încheiat în minutul 5:44 cu un tuș, după o decizie VFA.

În faza sferturilor de finală, sportiva din România a trecut de chinezoaica Long Jia, vicecampioană mondială în anul 2022, la Belgrad, scor 11-6, după o decizie VPO1. Succesul contra luptătoarei din Asia a propulsat-o pe româncă în meciul de calificare la Jocurile Olimpice, contra bielorusei Veranika Ivanova.

  • Sportiva din Belarus a cedat cu 1-6, decizie VPO1, iar Incze va merge la Paris.
  • Românca a fost prezentă și la Olimpiada de la Tokyo, din 2020.

Cătălina Axente va merge pentru prima dată la Jocurile Olimpice

De cealaltă parte, Cătălina Axente (28 de ani) a obținut victoria în meciul decisiv pentru calificare împotriva Anastasiyei Zimiankova (Belarus), 6-3, după decizia VPO1.

Sportiva din România a făcut eforturi colosale pentru a ieși învingătoare, dând dovadă de multă implicare și de un spirit măreț. Visul olimpic, de care a fost aproape și la Campionatele Mondiale din anul precedent, nu i-a mai fost interzis și de această dată.

În faza optimilor de finală, Cătălina Axente a trecut de lituanianca Kamile Gaucaite (6-0, decizie VPO). „Sferturile” au pus-o față în față cu franțuzoaica Pauline Lecarpentier, medaliată cu bronz anul trecut. Succesul româncei noastre a fost obținut în minutul 5:26, moment în care tabela înregistra scorul de 2-2.

  • În urma performanței obținute de luptătoarele noastre, România a ajuns la 85 de sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Paris.

Lotul României pentru Olimpiada de la Paris:

Atletism (5): Delvine Relin Meringor (maraton), Andrea Miklos (400 m), Alina Rotaru-Kottmann (lungime), Joan Chelimo Melly (maraton), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului);

Înot (2): David Popovici (100 m liber, 200 m liber), Vlad Stancu (800 m liber, 1.500 m liber);

Box (1): Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg);

Canoe (3): Cătălin Chirilă (C1 – 1.000 m), Ilie Sprîncean, Oleg Nuţă (C2 – 500 m);

Canotaj (44 locuri cotă): dublu vâsle feminin, categorie uşoară, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, patru rame feminin, patru vâsle feminin, 8+1 feminin, dublu vâsle masculin, dublu rame masculin, patru rame masculin, patru vâsle masculin, 8+1 masculin;

Gimnastică artistică (6): 5 locuri cotă – echipa feminină; Andrei Muntean;

Gimnastică ritmică (1): Annaliese Drăgan;

Lupte (4): Andreea Beatrice Ana (lupte libere, cat. 53 kg), Kriszta Tune Incze (lupte libere, cat. 62 kg), Cătălina Axente (lupte libere, cat. 76 kg), Alin Alexuc-Ciurariu (lupte greco-romane, cat. 130 kg);

Polo pe apă (13): 13 locuri cotă – echipa masculină;

Scrimă (1): Mălina Călugăreanu (floretă);

Tenis de masă (4): 3 locuri cotă – echipa feminină, Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (dublu mixt);

Yachting (1): Ebru Bolat (clasa Ylca 6).

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare