În lipsă de soluții după ce l-au demis pe Bergodi, șefii Rapidului l-au transformat pe Lobonț într-o sperietoare pentru FCSB

Victor Angelescu (39 de ani) i-a creionat lui Bogdan Lobonț (46 de ani) o carte de vizită impresionantă înaintea derby-ului cu FCSB. Oficialul din Giulești speră ca fostul mare portar al naționalei să găsească soluția ieșirii din criză.

Cu patru eșecuri la rând, Rapid este cea mai slabă echipă din playoff-ul Superligii. Cristiano Bergodi a fost pus pe liber în urma eșecului cu Sepsi, chiar dacă nu cu mult timp în urmă italianul o spulbera pe FCSB, 4-0. Bogdan Lobonț este soluția de urgență găsită de șefii din Giulești.

Victor Angelescu, despre Bogdan Lobonț: ”O alegere inspirată”

Scurta carieră a lui Bogdan Lobonț are câteva repere. O ratare a promovării cu U Cluj, un mandat de secund al lui Cosmin Contra la cârma naționalei, un an în departamentul de scouting la AS Roma, apoi câteva rezultate dezastruoase la cârma naționalei U20 a României.

Pentru Lobby a urmat mandatul de antenor cu portarii de la Rapid și acum pasul cel mare. Victor Angelescu speră ca soluția Lobonț să fie cea mai bună, iar acționarul ține să readucă în memoria fanilor câteva dintre reperele carierei celui supranumit ”Pisica”.

”Cred că am făcut o alegere foarte inspirată, deoarece Bogdan Lobonț este un antrenor bun, chiar dacă este oarecum la începutul carierei.

Este un campion cu Rapid, cunoaște foarte bine spiritul clubului, a jucat la echipe uriașe, Ajax, Roma, Fiorentina, a fost pregătit de antrenori mari.

Este foarte respectat atât în România, unde este în primii 10 jucători all-time ca număr de selecții la națională, dar și în Italia, unde a făcut Coverciano.

La AS Roma era foarte apreciat, atât ca sportiv, cât și ca om. La fel este și la Ajax Amsterdam, unde face parte din legendele clubului.

Așadar, noi credem că este un antrenor potrivit pentru Rapid, cel puțin în acest final de sezon. Și, de ce nu, în cazul în care vom reuși să mergem împreună în Europa, poate și în sezonul viitor.

Alături de Adrian Iencsi, o legendă rapidistă, dar și de ceilalți antrenori, suntem siguri că Lobby va reuși să îi capaciteze mental pe jucători, care nu au un moral foarte bun, și să le insufle din nou mentalitatea de învingători.

Noi suntem alături de ei, cu tot sprijinul, și sperăm să reînnodăm șirul victoriilor, începând cu jocul de sâmbătă”, a spus Victor Angelescu, pentru pagina de Facebook a celor de la Rapid.

Rapid, Ajax, Dinamo, Fiorentina și AS Roma sunt echipele din CV-ul lui Bogdan Lobonț.

  • FCSB – Rapid este programat sâmbătă, 20 aprilie, de la 20:30.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare