Ilie Năstase, „dublu” cu John McEnroe pentru Roland Garros

947
0
Share:

Legendă a tenisului, Ilie Năstase revine în fenomen cu un rol extrem de important: comentator Eurosport al turneului de la Roland Garros.

mcenroe_nastase

Postul de televiziune care transmite Openul Franței își completează colecția de vedete cu un nume de neuitat; Năstase se alătură lui Chris Evert, Mats Wilander, Alex Corettja, Henri Leconte și Adriano Panatta, iar la Roland Garros va face „dublu” cu americanul John McEnroe.

Pentru Ilie Năstase este o revenire la Roland Garros la 50 de ani după debutul acolo ca jucător. „M-a încântat proiectul, mai ales acum, că se împlinesc 50 de ani de când am jucat prima dată la Roland Garros. Pentru mine este un turneu special, pe care l-am iubit cel mai mult. Cunosc fiecare colţişor de acolo (…) Sosirea la Paris şi intrarea în arenele de acolo sunt de fiecare dată ceva special pentru mine, căci readuc la viaţă minunatele amintiri ale victoriei mele de aici, din 1973. Întotdeauna mi-a plăcut să distrez fanii când eram pe teren şi abia aştept să o fac şi pe ecran”, a declarat viitorul comentator Ilie Năstase.

John McEnroe este considerat cel mai temperamental jucător din istoria tenisului. Are în palmares șapte turnee de Grand Slam și a fost liderul ATP la începutul anilor ’80. Chris Evert este supercampioana WTA, cu 18 turnee de Grand Slam câștigate (157 de titluri în toată cariera!). A dominat autoritar tenisul feminin din 1974 până în 1986.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER