Sign in / Join

HAOS în Franța, cu numai 5 zile înainte de startul Euro 2016!

537
0
Share:

Inundații, greve, amenințări cu atentate. Cu cinci zile înainte de startul Campionatului European, atmosfera în Franța este una apăsătoare.

france

„Sărbătoarea înainte de toate…”, a titrat „Journal du Dimanche” deasupra unei fotografii în care erau înfățișați polițiști de la unitățile de elită plasați în fața arenei „Stade de France”.

Inundațiile provocate de ploi torențiale s-au soldat cu patru morți numai în regiunea pariziană, cauzând în aceleași zone pagube estimate la 600 de milioane de euro.

Capitala Paris, unde se va da lovitura de începere la Euro 2016 (vineri seară, ora 22.00, Franța – România), a scăpat de coșmar după ce Sena a crescut la cel mai înalt nivel din 1982 încoace, dar sâmbătă și-a început descreșterea.

Totuși, pompele au fost puse în funcțiune și serviciile de intervenție procedau la curățenie, în timp ce 35 de mașini de depanare se aflau la lucru pentru a degaja 300 de mașini rămase blocate pe o autostradă din centrul țării.

Negocieri eșuate cu sindicatele

În același timp, guvernul socialist al primului ministru Manuel Valls a încercat să convingă federațiile aflate în grevă să reia lucrul pentru a nu perturba transporturile între cele zece orașe ale turneului final și să dea dovadă de responsabilitate în ajunul Euro 2016.

Dar apelurile sale au rămas, se pare, în van, doar jumătate dintre trenurile de linie circulând duminică. Și, mai mult de atât, piloții companiei naționale Air France prevăd o grevă în perioada 11-14 iunie pentru a reclama salarii mai mari.

Franța, care este a rămas în stare de urgență după atentatele din 13 noiembrie, de la Paris, a desfășurat importante mijloace pentru a evita o repetiție a acelei drame. Peste 90.000 de polițiști, jandarmi și agenți de securitate au fost mobilizați pentru a proteja stadioanele și fan-zonele, unde vor fi așteptați circa 7 milioane de amatori de fotbal.

 

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER