Sign in / Join

Halep, eliminată în „sferturi” la Miami

512
0
Share:

Degeaba s-a făcut de râs Serena Williams, că și pentru Simona Halep turneul de la Miami s-a încheiat în același mod. Cu o eliminare rușinoasă, surprinzătoare, care a dat peste cap calculele pariorilor.

Halep

Ajunsă pe 5 în ierarhia WTA, românca a cedat fără drept de apel, după două ore și 28 de minute, în fața Timeei Bacsinszky, scor 6-4, 3-6, 2-6. Jucătoarea cu tată născut în Transilvania a câștigat primul game al meciului, dar Halep a preluat inițiativa bifând trei game-uri consecutive, pentru ca primul set să-i revină cu 6-4. Semifinalistă anul trecut la Miami, Simona a început să greșească surprinzător de mult în actul secund, pe care l-a început prea relaxată. A fost 2-0, 4-1, 5-2, iar în final 6-3 pentru Bacsinszky. În decisiv, complet dezorientată și parcă dezinteresată de rezultat, Halep a făcut doar figurație (a fost 4-0 și 5-1 pentru elvețiancă), cedând fără luptă (2-6).
Partea bună a familiei Halep este că, în urma participării la Miami, Simona a mai pus 128.215 dolari la câștigurile totale din tenis.

Cahil vorbea de unul singur

Ciudată a părut și atitudinea Simonei Halep față de antrenorul australian Darren Cahill. Nici măcar el, unul dintre cei mai apreciați antrenori ai momentului în tenisul mondial, nu a reușit să schimbe ceva în jocul Simonei. Mai mult, românca l-a ignorat total la întrevederea din ultimul set, când australianul a recurs la un monolog deoarece Simona nu scotea niciun cuvânt.

„Timea a jucat inteligent”

La conferința de presă, Simona Halep a lăudat-o pe adversara sa, afirmând că Timea a meritat calificarea în semifinale:„Bacsinszky a făcut un joc bun, a jucat inteligent şi s-a mişcat bine. A meritat să câştige. Pe mine, umiditatea m-a cam stors, am transpirat foarte mult și nu am mai avut energie să duc punctele lungi. Apoi, pauza dintre seturi a fost cam lungă. Mie mi s-a terminat energia, iar Bacsinszky a venit mai motivată de la vestiare”. Rămâne de aflat ce a făcut Halep la vestiare de s-a întors vlăguită.

 

Noroc cu Monica Niculescu

Onoarea tenisului feminin românesc poate fi salvată de Monica Niculescu. Nu mai joacă pe tabloul de simplu (eliminare în „optimi”), dar are șansa să dispute finala la dublu. Perechea Niculescu – Margarita Gasparian (Rusia) s-a calificat în semifinale după ce a învins cuplul Vania King (SUA)/Ala Kudriavțeva (Rusia), cu 6-3, 7-6. Niculescu și Gasparian au oferit marea surpriză a turneului în faza anterioară, când au eliminat principalele favorite, Martina Hingis (Elveția)/Sania Mirza (India).
În semifinale, ele vor înfrunta învingătoarele din meciul Timea Babos /Iaroslava Șvedova – Katerina Bondarenko/Olga Savciuk.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER