Sign in / Join

Hai noroc, Tamaș!

902
0
Share:
Gabi-Tamas-beat

Imagine-șoc, cu Tamaș rupând ușa unui bloc

Convocarea lui Tamaș la națională pentru meciul cu Irlanda de Nord este mai greu de înțeles decât dialectul masai al tribului Samburu.

În primul rând, Tamaș n-a impresionat cu nimic în returul stelist, aflându-se de câteva ori în umbra (citește “rezerva”) mai puțin experimentatului Toșca. Am citit mai mult despre noile explorări bahice ale fundașului, decât despre realizările sale sportive. Tamaș e într-o mare scădere de formă, a fost depășit în meciurile în care a jucat de niște atacanți mediocri, și-a pierdut și simțul orientării, și echilibrul de pe teren, chiar dacă n-o fi beat și când joacă un meci oficial.

Dacă selecționerul nu reușește să se descotrorosească de obiceiuri din astea arhaice – convocarea unor jucători pentru trecutul lor glorios -, nu avem nicio șansă să progresăm, vom fi carne de tun la turneul final. Poate îi garantăm lui Tamaș și o prezență la Europenele de la anul, chiar dacă nu ar mai juca, prin absurd, niciun meci până atunci.

În condițiile astea, să-l cheme nea Puiu și pe Mutu, numai pentru că ne amenință în continuare cu contarctul lui fabulos din India sau pentru că este și el un maratonist printre pahare.

Din păcate pentru el, Tamaș e un pic retras din fotbal. Înțeleg că vrem să reabilităm un fost mare talent, dar cred că în Irlanda de Nord nu e nevoie acum de băutori de whisky, ci de cei mai în formă fotbaliști români ai momentului.

 

Florin Caramavrov

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER