Sign in / Join

Hagi: „Fotbalul se desparte de un zeu”

639
0
Share:

Vincent Kompany și Sergio Ramos, căpitanii de la Manchester City, respectiv Real Madrid, i-au adus un ultim omagiu lui Johan Cruyff, omul care a schimbat total fața fotbalului la mijlocul anilor ’70.

Gica-Hagi-visita-el-hotel-del-_54336205073_54115221152_960_640

„Rămas bun, Johan Cruyff, un adevărat rege al fotbalului mondial! Nu cred că cineva a influenţat fotbalul mondial aşa cum a făcut-o el. Toţi am rămas atinşi şi inspiraţi de viziunea lui şi de convingerile sale. Fotbalul îi va simţi lipsa, dar noi nu-l vom uita niciodată”, a postat pe Twitter belgianul Vincent Kompany. Prima reacţie de la Madrid a venit chiar de la căpitanul lui Real, Sergio Ramos: „Rămas bun uneia dintre legendele fotbalului mondial. Un jucător şi antrenor de legendă, în acelaşi timp”.

„Idolul meu, el a fost cel mai mare!”

În ziua în care a împlinit 50 de ani, Gheorghe Hagi realiza 11-le său de bază din istorie. Johan Cruyff, fostul său antrenor de la Barcelona, a fost inclus de „Rege” în echipa standard. „Fotbalul se desparte de un zeu. Ramas bun, Johan Cruyff!”, au fost cuvintele postate de Hagi pe contul său de Facebook.
Hagi a evoluat doi ani la Barcelona sub comanda lui Cruyff, despre care a dezvăluit că a fost idolul său, iar fotbalul este mai sărac după moartea legendarului olandez în vârstă de 68 de ani: „E un şoc pentru mine în momentul de faţă, sunt trist. Un antrenor, un fotbalist imens, idolul meu… v-am spus întotdeauna, pentru mine el a fost cel mai mare din istorie. Un om care a jucat fotbal foarte bine, a construit echipe, a construit jucători, a format jucători. Totdeauna ne spunea să ne impunem în teren, să ne impunem în faţa adversarului, să dictăm ritmul şi intensitatea jocului. Lucrurile astea mi-au rămas clare. A fost un idol care m-a influenţat în modul şi în viziunea mea fotbalistică”, a reacționat Hagi la aflarea veștii că olandezul s-a stins din viață.

După ce naţionala României a fost eliminată de Suedia, în sferturile Campionatului Mondial din 1994, din Statele Unite ale Americii, antrenorul Johan Cruyff a decis să-l transfere pe Gheorghe Hagi la Barcelona. „La Barcelona mi-a schimbat tot ce trebuia să învăţ eu despre fotbal. M-a făcut să fiu mai bun, să gândesc mai repede, să văd jocul, să înveţi totul foarte rapid. Un om cu o personalitate foarte mare, totdeauna încrezător în ce făcea, cu familia, iubea fotbalul. Un om care s-a născut să facă pentru fotbal ce a făcut. El a adus Barcelona la perfecţiune”, a mai adăugat Hagi.

Popescu: „Dacă Johan era femeie, o ceream în căsătorie”

Într-un interviu acordat în presa spaniolă în urmă cu patru ani, Gică Popescu, unicul căpitan român din istoria echipei de pe Camp Nou, îi creiona portretul olandezului Cruyff: „Mi-aş fi dorit să-l am mai mult timp antrenor pe Cruyff. Este tehnicianul alături de care mi-a plăcut cel mai mult să lucrez. În primul meu an la Barcelona şi ultimul al lui Cruyff, nu doar că nu am câştigat nimic, dar am pierdut totul în doar 10 zile: Cupa, campionatul şi calificarea în finala Cupei UEFA în faţa lui Bayern. Acea echipă a reprezentat însă începutul unei ere la Barcelona. Cruyff şi Robson au pus piatra de temelie, iar apoi am câştigat trei trofee. Personal, mi-aş fi dorit ca Cruyff să fi rămas la echipă. Glumind, aş spune că dacă Cruyff era femeie l-aş fi cerut în căsătorie în fiecare zi. Nimeni nu m-a făcut să joc cu mai multă încredere decât a făcut-o el”.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER